arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Winter-wonder-maatregelen

Winter Wonder-maatregelen

Overmatige blootstelling aan de zon vs. geen zon. Een zomers briesje vs. gure wind. Warm vs. koud. De invloed van het weer op je huid is groot en dat vraagt om winter wonder-maatregelen.
Voordat je meteen je vochtinbrengende crème van stal haalt, er is een groot verschil tussen vet en vocht. En in de winter heeft je huid meestal meer behoefte aan vet.

Zeker als je veel buiten bent, schreeuwt je huid om extra vet. Vet betekent trouwens geen vaseline. Vet betekent lipiden.

Droge huid

Door de wind, kou en regen kan je huid droog aanvoelen, maar de oplossing zit hem in vet. Vet = vocht. Door je huid aan de buitenkant te voorzien van extra vet, bescherm je je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, maar breng je ook het vochtgehalte van je huid weer in balans.

Zeker als je veel buiten bent, schreeuwt je huid om extra vet. Vet betekent trouwens geen vaseline. Vet betekent lipiden.
Denk aan een volle crème met bijvoorbeeld shea butter, glycerine en panthenol. Deze bouwstoffen weren alle (winterse) invloeden van buitenaf en voorkomen ook dat je huid gedehydrateerd raakt.

Serum

Een serum is altijd een goed idee, maar in de winter zeker. Hiermee leg je een extra beschermend laagje over je huid en voorzie je je huid meteen van extra verzorgende ingrediënten. Zie artikel: een vitamine C-serum in de winter.

Huidbarrière

En dan is er nog je huidbarrière. Zodra deze uit balans is, ben je minder goed in staat om het vocht vast te houden, waardoor je huid droog en trekkerig aanvoelt. Ook niet geheel onbelangrijk: vuil en bacteriën krijgen kans om binnen te dringen.

In de winter is beleid het toverwoord. Verruil je exfoliërende face wash voor een milde reiniging met romige structuur. Je bovenste huidlaag heeft het zwaar, dus wees extra lief voor je huid.

En voor het geval je nog geen oogcrème gebruikt: een porseleinen winterhuid is niet compleet zonder een product voor je ogen.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram