arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Digitale huidanalyse

De voordelen van een digitale huidanalyse

Als je een kijkje in de toekomst zou kunnen krijgen, zou je die dan willen weten? Dat moet je je afvragen, voordat je plaatsneemt in de Visia voor een digitale huidanalyse. Esthetisch arts Stephan Marks: "De Visia geeft een zeer uitgebreid en objectief beeld van je huid, ook in de diepere huidlagen, die je met het blote oog niet kan zien."

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het zijn: pigmentvlekken, rimpels, zonbeschadiging, poriën, huidtextuur, bacteriën en (gebroken) bloedvaatjes. "Deze zeer geavanceerde camera ziet alles, zowel op als onder het huidoppervlak."

Als je ziet wat het effect van roken, stress, alcohol en zon op je huid is, dan ben je vaak extra gemotiveerd om er iets aan te doen. Of in ieder geval de boel niet te laten verslonzen.

De camera laat zelfs de nu nog onzichtbare schade diep in de huid zien. "Vooral de gevolgen van huidbeschadiging door de zon zijn niet altijd meteen zichtbaar. De huidscan laat exact zien hoe het met de conditie van je huid gesteld is en wat je de komende jaren te wachten zou kunnen staan. Tenminste, als je niks met de uitslag van de analyse zou doen."

En dan is het zaak om met de informatie aan de slag te gaan. "Niks moet, maar aan de hand van de foto's kun je precies zien welke behandeling je huid nodig heeft en een persoonlijk behandelplan opstellen."
Je moet de digitale huidanalyse zien als een rapport van je huid. "Je kunt exact zien waar je je in de toekomst op zou moeten richten. Als uit de gezichtsscan blijkt dat je op het gebied van pigmentvlekken slecht scoort, dan kun je je daarop focussen. En als er veel (onderhuidse) zonbeschadiging is gemeten, dan weet je ook dat je voortaan altijd een goede zonnebrandcrème bij je moeten hebben."

De scan is namelijk ook vaak een wake up call. "Als je ziet wat het effect van roken, stress, alcohol en zon op je huid is, dan ben je vaak extra gemotiveerd om er iets aan te doen. Of in ieder geval de boel niet te laten verslonzen."

Toekomstmuziek

Leuk detail: de scan laat ook zien hoe je er over 5 jaar uitziet als je helemaal niets aan je huid zou doen. "De gemeten waarde wordt vergeleken met personen van hetzelfde geslacht, leeftijd en huidskleur. Hierdoor kan je exact bepalen hoeveel procent je huid beter (of slechter!) scoort dan die van je leeftijdsgenoten. En wordt uiteindelijk ook je echte huidleeftijd berekend."

De digitale huidanalyse is een gratis als onderdeel van een consult, of behoort tot een totaal behandelplan. "Mocht je puur en alleen digitale huidanalyse willen, dan betaal je 75 euro voor de gezichtsscan."

Voor meer informatie over de digitale huidscan kun je terecht op de website van de KLINIEK voor esthetische geneeskunde.

Furrow op Instagram