arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Veilige behandelingen in de zomer

Veilige behandelingen (en crèmes) in de zomer

De vitamine A-zuurcrème moet in de kast, een (chemische) peeling is misschien niet zo verstandig en laserontharen kan natuurlijk ook niet in de zomer. Of toch wel?

Vitamine A-zuurcrème

Er is geen enkele reden om met vitamine A-zuurcrème te stoppen in de zomer. Integendeel zelfs. De gedachte dat vitamine A-zuurcrème schadelijk zou zijn voor je huid is achterhaald.

Het is zelfs zo dat pigmentvlekken minder kunnen worden door vitamine A-zuurcrème. Hij remt de aanmaak van melanocyten, waardoor bestaande pigmentvlekken verminderen. Geen enkele reden dus om niet driftig door te smeren met je vitamine A-zuurcrème in de zomer.

Vitamine A-zuurcrème wordt afgebroken door de zon, dus het is verstandig om hem 's avonds te gebruiken. Je kunt er gemakshalve wel van uitgaan dat hij de volgende dag volledig is ingetrokken.

Voor meer informatie over het bestellen van vitamine A-zuurcrème kun je terecht op de website van Dokteronline. Laat je niet misleiden door de Engelse teksten, ze leveren ook gewoon in Nederland.

Chemische peeling

Bijna alle gezichtsbehandelingen kun je in de zomer voortzetten, zelfs een (chemische) peeling. Het klinkt tegenstrijdig, maar je kunt met de juiste peeling zelfs voorkomen dat je verbrandt door de zon.
En als je voor een milde variant kiest, kan een peeling er ook voor zorgen dat je dieper en egaler bruin wordt. Plan de behandeling bij voorkeur aan het eind van de dag, of in de avond, zodat je je huid daarna minimaal 12 uur de tijd geeft om te herstellen. En de volgende ochtend natuurlijk wel je huid goed beschermen tegen de zon.

Goed beschermen betekent minimaal factor 30 en je om de twee uur opnieuw insmeren. Let op: Na een chemische peeling is je huid extra gevoelig voor de zon. Het zou zonde zijn om het effect van de behandeling meteen weer teniet te doen door je huid niet te beschermen.

Laser ontharen

Zelfs als het (hoog)zomer is, kun je zonder zorgen je benen, oksels en bikinilijn permanent ontharen. Het gaat er alleen om dat je voor de juiste laser kiest. Of in dit geval: lasers.
Een combinatiebehandeling met de Alexandrite en de Nd:YAG-laser zorgt ervoor dat je haarvrij, maar zonder pigmentvlekken op het strand ligt.

Bij deze laserbehandeling blijft de de bovenste huidlaag intact, waardoor je op elk moment van de dag (en elk moment in het jaar) ongewenste haartjes kunt laseren. Natuurlijk dien je na afloop je huid te beschermen tegen de zon, maar dat geldt ook als je niet in behandeling bent voor een laserbehandeling.

Tip: Als je bij Huid & Laser Utrecht het codewoord FURROW noemt, krijg je 10% korting op de behandeling.

Furrow op Instagram