arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Vaseline

Vaseline op je gezicht?

Tussen al het 'geweld' van antioxidanten, glycerine, salicylzuur, vitamine A-zuurcrème, hyaluronzuur, benzylperoxide en hydrochinon zou je bijna de ouderwetse pot vaseline vergeten. Je betaalt er maximaal 5 euro voor en je kunt het werkelijk waar overal voor gebruiken. Zelfs op je gezicht. Vooral in de herfst mag vaseline dan ook niet in je handtas ontbreken.

Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "Als je last hebt van droge lippen, ellebogen, knieën, nagelriemen of voeten dan werkt een vaselinehoudende crème erg goed. Door je huid in te smeren met deze vette crème voorkom je dat het vocht minder goed kan verdampen. Door je huid af te sluiten met vaseline hou je hem soepel en zorg je ervoor dat je huid beter kan herstellen."

Vaseline droge huid

Het doel van vaseline is om je elke dag te laten genieten van een soepele en gezonde huid: "Een lanette- of cetomacrogolcrème kan ook, maar vaak werkt vaseline beter. Vooral bij een droge huid."

Vaseline op je gezicht

En vaseline beschermt je gezicht tegen de kou: "Vooral als je last hebt van couperose kan deze vette crème je gezicht beschermen tegen de ijskoude wind." En je kunt ook (tijdelijk) vaseline over je dagcrème gebruiken: "Hierdoor leg je een filter over je huid en zorg je ervoor dat de actieve ingrediënten van je moisturizer langer hun werk kunnen blijven doen. Vooral in combinatie met niacinamide en panthenol kan dit voor een vermindering van je klachten zorgen."

Ook bij een schaafwond of na een chirurgische ingreep (borstvergroting) kun je vaseline gebruiken: "Je kunt je huid soepel houden door er vaseline op te smeren. Op deze manier voorkom je niet alleen dat bacteriën in de wond kunnen binnendringen, maar verminder je ook de kans op littekens."

Nadelen vaseline

Nadeel is wel dat vaseline langzaam intrekt, waardoor hij niet altijd even gebruiksvriendelijk is. "Je kunt dit probleem makkelijk oplossen door het product 's avonds te gebruiken."

Vooral als je last hebt van droge voeten, is het gebruik van vaseline in de avond aan te raden. "Smeer je voeten in, trek een paar sokken aan en de volgende dag voelen je voeten superzacht aan. Je kunt op deze manier ook eelt veel makkelijker verwijderen."

Vaseline op je huid

Ondanks dat vaseline wonderen kan doen voor je huid, moet je deze crème echt zien als een tijdelijk redmiddel: "Te veel en vooral te lang gebruik van vaseline kan er namelijk ook voor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt."

Furrow op Instagram