arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
goede-voornemens-2015

Top 3 goede voornemens 2015 (voor je huid)

Stoppen met roken, gezond eten en meer bewegen hebben natuurlijk ook effect, maar met welke voornemens doe je je huid nu echt een groot plezier? Top 3 goede voornemens voor je huid 2015:

Koop een crème die echt werkt

10 jaar jonger in 10 dagen: er zijn een hoop producten die heel veel beloven, maar het uiteindelijk niet helemaal waar kunnen maken. Esthetisch arts Stephan Marks: “Geef in 2015 geen geld uit aan crèmes die niet werken. Het lijkt zo voor de hand liggend, maar in plaats van een crème te kopen op hoe hij ruikt, of hoe hij aanvoelt, zou je eerst kunnen nagaan of hij ook echt werkt. Natuurlijk kun je van geen enkele crème wonderen verwachten, maar er zijn ingrediënten waarvan daadwerkelijk is bewezen dat ze resultaat geven. Zo kun je met vitamine A-zuurcrème of retinol echt wel fijne lijntjes wegsmeren.”

vitamine-a-zuurcreme-ogen

Probeer eens wat nieuws

Doing the same thing over, but expecting different results. Deze uitspraak van Albert Einstein zou ook weleens voor 2015 kunnen gelden. Als je eenmaal jouw favoriete producten hebt gevonden, is het soms moeilijk om een keer wat anders te doen. “ Soms moet je het allemaal net iets anders aanpakken, om resultaat te behalen. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat je voor een peeling, laserbehandeling of botox moet kiezen. Het kan alleen al betekenen dat je voor een andere behandeling kiest. Probeer eens wat nieuws en realiseer je dat wat 5 jaar geleden goed was voor je huid is, misschien nu niet meer voldoende is.”

Dat betekent trouwens niet dat je klakkeloos de nieuwste trends moet volgen. “Nieuwe technieken zijn goed, maar neem geen onnodig risico. Kies niet zomaar voor de laatste trend, vooral als die zich nog niet op de lange termijn bewezen heeft.”

Zoek een oplossing

Ondanks dat je al jaren last hebt van dat ene pigmentvlekje, of ben je inmiddels zo gewend geraakt aan je rode wangen dat je vindt dat het erbij hoort, kun je in 2015 misschien eens naar een oplossing zoeken. Stephan Marks: “Vraag je af of je het moet accepteren of dat je er misschien toch wel iets aan kan doen. Je kan namelijk wel iets tegen rode wangen, een pigmentvlekje of acne doen. We zijn soms geneigd om naar een excuus te zoeken en de stress of chocolade de schuld te geven als we last hebben van een onrustige huid. Maar met hydrochinon crème of laser kan je bijvoorbeeld heel veel bereiken als het gaat om pigment- of ouderdomsvlekken. En vaak ligt de oplossing dichterbij dan je denkt.”

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram