arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
stoppen-met-roken-champix-1

Stoppen met roken met Champix!

Ondanks dat er vast wel een familielid te vinden is dat twee pakjes sigaretten per dag rookte en 90 jaar is geworden, kun je het stiekem niet ontkennen: roken is slecht voor je gezondheid. Maar wist je dat roken ook je conditie verslechtert en onvruchtbaarheid kan veroorzaken? En daar bovenop is het ook nog eens heel slecht voor je huid.

Stoppen met roken, dus… Niet gelijk om je te ontmoedigen, maar stoppen met roken is één van de moeilijkste dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan. Maar er gaat tegelijkertijd geen dag voorbij dat ik niet blij ben dat ik gestopt ben.

Voordelen stoppen met roken

Als je regelmatig rookt, dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld eerder last hebt van een grauwe huid. Roken zorgt er namelijk voor dat de bloedvaatjes in je huid vernauwen. Hierdoor krijgt je huid minder bloed, minder zuurstof en ook minder voedingsstoffen. Dit zorgt ervoor dat je huid zo’n grijze, grauwe teint krijgt.

En het is geen fabel: roken versnelt huidveroudering en zo kan het gebeuren dat je er door het roken een stuk ouder uitziet dan je daadwerkelijk bent. Roken breekt bijvoorbeeld het collageen in je huid af. Collageen is een eiwit dat ervoor zorgt dat je huid mooi stevig blijft. Bepaalde stofjes in tabak breken dit eiwit af waardoor de huid zijn stevigheid verliest en er rimpels ontstaan. En dan zorgt roken er ook nog eens voor dat vitamine C wordt afgebroken. Terwijl vitamine C ook erg belangrijk is bij het aanmaken van collageen. Dubbelop dus.

Gevolgen van stoppen met roken

Als je al eens eerder hebt geprobeerd te stoppen met roken dan weet je waarschijnlijk dat je lichaam vooral de eerste dagen om nicotine schreeuwt. Je bent zo gewend aan je dagelijkse portie nicotine dat je officieel verslaafd bent geraakt. Het is dan ook verdraaid lastig om je sigaretten niet meer aan te raken. Maar nog belangrijker is je geestelijke verslaving. Je bent psychisch afhankelijk geworden van het roken en het kan wel even duren voor je hier vanaf bent.

stoppen-met-roken-champix-2

Niet meer roken

Als je niet meer wilt roken kun je natuurlijk kiezen voor de welbekende nicotinevervangers zoals de pleisters en kauwgum. Maar wist je dat er ook medicijnen beschikbaar zijn? Champix is er daar één van.

Champix is een soort ontwenningsmiddel. Dit product zorgt ervoor dat je makkelijker stopt met roken. Het bevat geen nicotine, maar varenicline. Dit stofje zorgt ervoor dat de hersenen minder gevoelig worden voor nicotine, waardoor je uiteindelijk ook minder naar een sigaret zal verlangen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je minder last hebt van de welbekende ontwenningsverschijnselen.

Een kuur van Champix duurt 12 weken. Je kunt het medicijn al slikken terwijl je nog rookt. Hierdoor kan varenicline alvast zijn werk doen en zul je uiteindelijk minder moeite hebben met het stoppen met roken. Twee weken nadat je gestart bent met Champix stop je ook daadwerkelijk met roken.

Champix kopen

Champix kopen kan dus een mooie ondersteuning zijn als je toch al wilde stoppen. Maar uiteindelijk is dat het belangrijkst, dat je echt gemotiveerd bent om te stoppen. Welk middel je ook neemt, het zal sowieso moeilijk zijn. Maar het is het echt waard! Je zult een betere conditie krijgen, je zal je weer gezonder voelen en de conditie van je huid zal zichtbaar verbeteren.

Staat stoppen met roken ook op jouw lijstje met goede voornemens?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram