arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
slappe-huid-knieen

Slappe huid knieën verminderen

Knieën zijn er in alle vormen en maten: rond, breed, smal, puntig en knokig en de vraag is of er ooit een dag komt dat je überhaupt tevreden zult zijn. Aan de botstructuur kun je niets veranderen, maar als je last hebt van een slappe huid op je knieën zijn er genoeg maatregelen die je kunt nemen:

Vitamine A zuurcreme

Waarom zou je het gebruik van vitamine A-zuurcrème beperken tot alleen je gezicht? Er is geen enkele reden om het gebied niet uit te breiden naar je knieën.

Waarschijnlijk is namelijk een verlies van collageen en elastine de oorzaak van de slappe huid op jouw knieën. De meest simpele en goedkope oplossing is dan ook om met behulp van vitamine A-zuurcrème of een crème met retinol je huid weer te verstevigen.

Ook voor de huid van je knieen geldt dat je je huid kunt verstrakken door vitamine A in de strijd te gooien. Hou er trouwens wel rekening mee dat ook voor je knieën geldt dat ze gevoelig kunnen reageren en je in het begin last kunt krijgen van een rode of geïrriteerde huid.

Laser

Mocht vitamine A-zuurcrème niet genoeg resultaat geven, dan kun je in het kader van huidverstrakking ook nog de fractional laser overwegen. Met behulp van deze laser zorg je ervoor dat je fibroblasten weer collageen en elastine gaan aanmaken. Combineer je hem daarnaast met de infrarood laser (MAX-IR) dan kun je helemaal op mooie knieën rekenen. Deze lichtbron verwarmt de diepere lagen in je huid, waardoor het collageen als het ware opkrult. Met huidverstrakking tot gevolg.

Met een beetje geluk wist hij trouwens ook gelijk eventuele jeugdzondes weg. Voor deze combinatiebehandeling geldt namelijk dat hij niet alleen de structuur van je huid verbetert, maar ook littekens vermindert.

Hou er wel rekening mee dat deze behandeling niet de goedkoopste is en je zult een iets langere adem moeten hebben. Zo zijn er om je huid te verstrakken ongeveer drie tot vijf behandelingen nodig. Je bent dan wel gegarandeerd van strakke, jonge knieën.

Sporten

Squats, lunges of de leg press: ook een abonnement op de sportschool doet wonderen voor je knieën. Mist je jezelf wel in zweet werkt natuurlijk. Sporten geeft vorm aan je benen, maar zorgt er ook voor dat afvalstoffen versneld worden afgevoerd. En dat zie je terug aan je huid.

Geen zin in de sportschool? Traplopen, wandelen en touwtjesspringen bieden ook uitkomst. Voor niets gaat de zon op, dus ook hiervoor betekent wel dat je aan de bak zult moeten. Neem altijd de trap in plaats van de lift, laat de auto wat vaker staan en overbrug kleine afstanden te voet of met de fiets en ondanks dat er in Nederland weinig bergen te vinden zijn: heuvelachtige routes zijn perfect om de huid op je knieën te verstrakken.

Bodysculpture

Heb je geen geduld voor vitamine A-zuurcrème, geen zin om regelmatig te sporten en vind je een laserbehandeling te duur, dan kun je altijd nog voor BodySculpture kiezen. BodySculpture is een afslankende massagetechniek waarmee je de onderhuidse structuren die je vetcellen verbinden, worden gebroken én afgevoerd. Hiermee accentueer je de contouren van je lichaam, en dus ook die van je knieën.

Daar komt bij dat hij de doorbloeding van je huid stimuleert, maar tegelijkertijd ook de aanmaak van collageen en elastine, waardoor deze massage ook huidverstrakkend werkt.

Veel meer dan op een massagetafel liggen terwijl je benen worden gemasseerd, hoef je niet te doen, maar daarentegen vraagt BodySculpture wel om onderhoud. Nadat je een kuur van 10 behandelingen hebt afgerond, zul je om het resultaat te behouden elke maand je benen moeten laten masseren.

Fillers

En dan zijn er nog de grove maatregelen. Enigszins controversieel, maar zeker niet ondenkbaar is het gebruik van fillers in je knieën. Omdat er veel beweging in dit gebied zit, is trouwens niet elke filler even geschikt. Om te voorkomen dat hij zich verplaatst is het zaak om voor bijvoorbeeld voor Macrolane of Radiesse te kiezen. De laatste heeft een opvullend effect en werkt daarnaast ook nog huidverjongend.

Vind je dit allemaal net iets te rigoureus, dan kun je vanwege het hydraterende effect ook nog voor Restylane Skinboosters kiezen. Vooral bij beginnende huidveroudering is deze behandeling enorm effectief. Met Restylane Skinboosters worden kleine hoeveelheden hyaluronzuur rechtstreeks in de huid geprikt en op deze manier worden je knieën voorzien van de nodige hydratatie. Vaarwel slappe huid op je knieen.

Furrow op Instagram