arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Knimpels: rimpels op je knieën

article-2189414-149460A6000005DC-193_224x615article-2189414-149460AB000005DC-540_224x615

Rimpels op je knieën

Knimpels zijn de grote schrik in Hollywood en vooral in de zomermaanden bij alle sterren enorm gevreesd. Knimpels zijn de rimpels op je knieën. Heb je net de rimpels in je gezicht onder controle, dan zul je je om het volgende gebied druk moeten maken: je knieën. Want juist als je zo druk bezig bent met de rimpels in je gezicht is er een grote kans dat je de rest van je lichaam het verliest van de zwaartekracht.

Toch is dit deel van je lichaam juist het probleemgebied. De rimpels in je gezicht kun je nog wel tegengaan met botox of fillers, maar dat wordt lastiger als het bijvoorbeeld om de rimpels op je knieën gaat. Want daar kan je niet zo gemakkelijk injectables injecteren. En omdat je de rimpels op je knieën niet kan verwijderen, zullen die altijd je echte leeftijd verraden.

Lelijke knieen

Rimpels op je knieën

Ex-supermodel Janice Dickinson is verslaafd aan plastische chirurgie. Botox, laser, wang- en lipimplantaten: niets is haar te veel.  Janice mag dan 57 jaar oud zijn, er mag geen enkele rimpel op haar gezicht te zien zijn. En in haar zoektocht naar de eeuwige jeugd bezoekt Janice regelmatig de sportschool te gaan en zul je haar waarschijnlijk niet vaak een hamburger zien eten. Helaas is ze in alle drukte de rimpels op haar knieën vergeten. Oeps.

Lelijke knieen

Rimpels op je knieën

In ons koude kikkerlandje is het zo vaak slecht weer dat je je benen de meeste dagen kan verhullen in een lange broek, maar in het zonnige LA wordt dat een stuk lastiger.

Waarom is het zo moeilijk om ervoor te zorgen dat je knieën jong te laten lijken?

Rimpels op je knieën onstaan vaak op dezelfde leeftijd als de rimpels in je gezicht, omdat je knieën ook veel aan zonlicht worden blootgesteld. En je huid het daar ook uiteindelijk verliest van de zwaartekracht.

De huid rond je knieën zit losser dan de rest van je lichaam, zie je het daar als eerste dat je huid minder collageen aanmaakt. Je bovenbenen kan je vaak nog trainen in de sportschool met oefeningen als squats en lunges, maar er zijn bijna geen oefeningen om je knieën mee te trainen.

Ook als je (te) dun bent, heb je sneller last van rimpels op je knieën. Het zijn vaak de celebs met size zero die hebben last van knimpels.

Wat kan je dan wel doen om je knieën mooi te houden?

Vitamine A-zuur is niet alleen goed voor je gezicht, ook je knieën kun je er elke dag mee insmeren. En veel water drinken. Dit hydrateert je hele lichaam en dus ook de huid rond je knieën.

 

Furrow op Instagram