arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
rimpels-handen

Rimpels handen

Rimpels handen

Omdat we zo druk bezig zijn met de rimpels in ons gezicht, kan het zijn dat we onze handen vergeten. Het zijn de rimpels op je handen die je echte leeftijd verraden. Zelfs de übercelebrities hebben moeite om die rimpels te verbergen. Kijk naar Madonna. Zo kun je aan haar gezicht niet zien dat ze de vijftig al gepasseerd is, maar haar handen vertellen de keiharde waarheid. Vanaf nu volle focus op rimpels handen.

Ik merk zelf dat ik steeds meer aderen zie op mijn handen. Toen ik vroeger naar de handen van mijn moeder keek, vond ik haar aderen altijd zo groot en duidelijk aanwezig. Niet wetende dat dat bij het ouder worden hoort en dat ik ze uiteindelijk net zo hard zou krijgen.

Nu, op mijn 34ste kan ik zeggen dat ik exact dezelfde handen heb als mijn moeder destijds. Na alle aandacht op mijn gezicht te hebben gelegd, moet ik me ook maar eens gaan concentreren andere delen van mijn lichaam. Je handen worden net als je gezicht constant blootgesteld aan de zon, kou of andere veroorzakers van rimpels.

Rimpels handen

Het beschermen van je handen is dus prioriteit nummer 2 (rimpels in je gezicht staan wat mij betreft nog steeds bovenaan). Als een zonnebrandcrème voor je gezicht gebruikt, kun je gemakkelijk het laatste restje voor je handen gebruiken.

Een handcrème is sowieso een must voor iedere vrouw. Ik ben gek op de anti-aging handbalm van Maria Galland. Deze handcrème is dikker dan normale handcrèmes, waardoor je niet te veel gebruikt. Ik merk vaak dat als ik handcrème uit een tube gebruik, dat ik automatisch te veel gebruik en het ontzettend lang duurt voor de crème is ingetrokken. Het belangrijkste aan een handcrème is dat hij snel intrekt en vooral niet te lang plakkerig aanvoelt.

Maar er meer dat je kunt doen om rimpels op je handen te voorkomen. Hieronder een aantal extra tips om je handen jong te houden:

  • Gebruik handschoenen als je gaat afwassen of schoonmaken. Niets is zo slecht voor je handen als schoonmaakmiddel. Dreft wordt niets voor niets vaak gebruikt om vetvlekken uit kleren te halen. Kun je nagaan wat het doet voor je handen.
  • Verwen jezelf met een manicure.
  • Geen geld voor een uitgebreide behandeling van je handen? Ga dan zelf aan de slag met maskertjes van bijvoorbeeld honing of kokosolie.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram