arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Pigmentvlekken voorjaar

Pigmentvlekken voorkomen in het voorjaar

Het zonnetje lacht, de lucht is blauw, pigmentvlekken kom maar gauw. Als je gevoelig bent voor pigmentatie, blijft het moeilijk om ze helemaal te voorkomen. Al helemaal in het voorjaar. Cosmetisch arts Patrice Visser: "Onder invloed van de zon neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe."
En de voorjaarszon is sterker dan je denkt. "Juist op onbewaakte momenten in het voorjaar kunnen pigmentvlekken ontstaan."

Triple crème kan de ergste schade verminderen. Deze crème bevat hydrochinon 5%, vitamine A-zuur 0,05% én triamcinolon. De combinatie is heel effectief tegen alle soorten pigmentvlekken.

Zonnebrandcrème is de sleutel tot succes. "Minimaal SPF30 en bij voorkeur smeer je een zonnebrandcrème meerdere keren per dag. Alleen op die manier kun je het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken voorkomen."

Vitamine A-zuurcrème

Mocht je vitamine A-zuurcrème gebruiken, dan is het niet nodig om hiermee te stoppen. "Integendeel zelfs. Van vitamine A-zuurcrème is bekend dat hij een positief effect kan hebben in het verminderen van pigmentvlekken."

Kleine kanttekening: "Het is niet de bedoeling dat je 's morgens vitamine A-zuurcrème gebruikt om vervolgens de hele dag in de zon te zitten. Je huid is door de vitamine A-zuurcrème namelijk wel gevoeliger voor de zon. Maar als je 's avonds vitamine A-zuurcrème smeert en je daarnaast een goede zonnebrandcrème gebruikt is er in principe niks aan de hand."

Zonnebrandcrème

Met de nadruk op 'in principe'. "De meeste zonnebrandcrèmes beschermen je maximaal twee uur tegen de zon. De kracht zit hem in de herhaling."

Triple crème

Mocht er onverhoopt toch een pigmentvlek ontstaan, dan kan je met triple crème de ergste schade verminderen. "Deze crème bevat hydrochinon 5%, vitamine A-zuur 0,05% én triamcinolon. De combinatie is niet alleen heel effectief tegen alle soorten pigmentvlekken (melasma), maar ook heel prettig in gebruik."

Het principe van een zonnebrandcrème op een bewolkte dag is bekend, toch? "Het nadeel van pigmentatie is dat als je er gevoelig voor bent, je het constant in de gaten moet houden."

Furrow op Instagram