arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Pigmentvlekken verminderen met een crème

Eerste hulp bij pigmentvlekken

Allemaal leuk en aardig die zon, maar je zit wel meteen onder de pigmentvlekken. Esthetisch arts Stephan Marks: "Het klinkt zo onaardig, maar het gaat meestal om ouderdomsvlekken. Zonnevlekken klinken misschien sympathieker, maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer."

Pigmentvlekken zijn er in vele soorten. En maten. "Ouderdoms-/zonnevlekken bevinden zich in de opperhuid. Ze verdwijnen misschien niet spontaan, zodra je uit de zon gaat, maar ze zijn wel relatief oppervlakkig, dus je kunt ze ook redelijk gemakkelijk verwijderen."

In theorie beschermt een zonnebrandcrème met fysisch filter je de hele dag tegen de zon. Mits je niet zweet, niet zwemt en er niet aan zit. In theorie dus. In de praktijk moet je hem ook vaker aanbrengen.

Eerste hulp bij pigmentvlekken blijft een zonnebrandcrème. Stephan: "De pigmentvlekken zelf worden er niet minder van, maar je wilt het probleem in ieder geval niet erger maken."

Chemisch filter

Gebruik je een zonnebrandcrème met een chemisch filter, dan zul je hem elke 2 uur opnieuw moeten aanbrengen. "Een chemisch filter wordt afgebroken door de zon, dus als je er alles aan wilt doen om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen, moet je het zeker elke 2 uur herhalen."

Een zonnebrandcrème met een fysisch filter blijft in principe de hele dag zitten. "In theorie beschermt deze je de hele dag tegen de zon. Mits je niet zweet, niet zwemt en er niet aan zit. In theorie dus. In de praktijk moet je hem ook vaker aanbrengen."

Als je zo veel mogelijk uit de zon blijft, een zonnebrandcrème gebruikt, speciale zonnebrandpillen slikt en je eventueel in het najaar meldt voor een IPL/OPL-behandeling, dan heb je er alles aan gedaan om je ouderdomsvlekken tot een minimum te beperken. "Je zou daarnaast ook nog een crème met retinol kunnen gebruiken om je pigment te verminderen (bonus: hiermee kun je tegelijkertijd je huid verstevigen) en Brigthalive om bestaande pigmentvlekken te verminderen. Maar dan heb je er echt alles aan gedaan wat binnen de mogelijkheden ligt."

Furrow op Instagram