arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De beste natuurlijke crème tegen pigmentvlekken

De beste natuurlijke crème tegen pigmentvlekken

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Al helemaal als het gaat om het verminderen van pigmentvlekken. Cosmetisch arts Patrice Visser: "Het bestrijden van pigmentvlekken doe je tweeledig, door het opbreken van de pigmentatie en het pigmentatieproces en door preventie met een zonnebrandcrème."

Wil je voorkomen dat je bij de eerste de beste zonnestraal weer onder de pigmentvlekken zit, dan zul je het pigmentatieproces moeten onderbreken.

Veiligheid staat voorop bij het verminderen van dit hardnekkige probleem: "Bij voorkeur geen chemische peeling met chloorverbindingen, geen kojak acid of hydrochinon crème. En liever ook geen vitamine A-preparaten, met een concentratie hoger dan 0.3%. Die kunnen allemaal een ontstekingsreactie bevorderen en op die manier je huid op lange termijn juist gevoeliger maken voor uv."

Natuurlijke crème

Natuurlijk dus. "Het één is niet per definitie beter dan het ander, maar wil je voorkomen dat je bij de eerste de beste zonnestraal weer onder de pigmentvlekken zit, dan zul je het pigmentatieproces moeten onderbreken. Ook als je pigmentvlekken op een natuurlijke manier wilt verminderen."

Let's be technical. "De melaconyten produceren het enzym tyrosinase, dat weer wordt omgezet tot melanine, oftewel pigment. Een volkomen normaal proces, zolang het pigment zich egaal verdeelt over je buitenste huidlaag. Maar dat is bij pigmentvlekken helaas niet het geval."

Je kunt met natuurlijke middelen zoals zoethout, gist- en rijstextract, meidoorn, niaciamide en glucosamine je pigmentatie vaak goed binnen de perken houden. "Maar je kunt nog beter natuurlijke middelen gebruiken die actief het proces bestrijden zoals berendruif, de alg palmaria palmata en magnesium ascorbyl fosfaat."

Van de berendruif wordt gezegd dat het alle oplichtende voordelen van hydroquinone heeft, maar zonder de nadelen. "De palmaria palmata blokkeert het signaal om melanine te produceren en magnesium ascorbyl fosfaat geeft de genadeklap. Dit onderbreekt de onregelmatige productie van melanocyten, vermindert de donkere kleur van de melanine, en blokkeert het hulpenzym tyrosinase."

Natuurlijk of niet natuurlijk, het duurt minimaal 45 dagen voor je resultaat ziet. "Al zou je de volledige productie van melanine in je huid stilleggen, dan duurt het nog 45 dagen voordat de laatst geproduceerde melanine zich omhoog heeft weten te werken naar de buitenst huidlaag. Wees geduldig, je zult pas na deze 45 dagen zien of je op de juiste weg bent."

En de beste natuurlijke crème tegen pigmentvlekken? "Als je het pigmentatieproces onderbroken hebt, dan kan je met een vitamine C-serum je pigmentatie onder controle houden, maar je zal er altijd gevoelig voor blijven."

Furrow op Instagram