arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
nagels-beschadigen-door-gellak-3

Kunnen je nagels beschadigen door gellak?

In de categorie ‘lekker makkelijk’ is gelnagellak natuurlijk ideaal. Hiermee ben je in ieder geval 2 weken verzekerd van perfect gelakte nagels. Toch kun je je nagels wel beschadigen als je de gellak er niet op de juiste manier afhaalt. Dan kan het zomaar zijn dat onder de mooie nagellak droge en beschadigde nagels tevoorschijn komen.

Wil je dit voorkomen dan is het belangrijk om de lak er niet af te trekken zodra er kleine hoekjes loslaten (lees: ik). Bij gelnagellak is het namelijk de bedoeling dat je de gellak eraf weekt. Als je de lak eraf trekt is de kans groot dat je ook een laagje van je gezonde nagel meeneemt.

nagels-beschadigen-door-gellak-6

Nagels beschadigen door gellak?

Er zijn speciale pakketjes van OPI om de gelnagellak gemakkelijk thuis mee te kunnen verwijderen, maar het kan zijn dat de gellaag minder makkelijk loslaat.

Door het gebruik van plastic handschoenen en warmtekussentjes kun je dit proces versnellen. Warmte zorgt er namelijk voor dat de gelnagelak makkelijker van je nagel loslaat. Door aluminiumfolie om je vingers heen te wikkelen maak je automatisch gebruik van de warmte van je lichaam, maar hoe meer warmte je toevoegt, hoe beter je de gellak kan verwijderen.

Het ligt een beetje aan de kwaliteit van je eigen nagel of je continu gelnagellak kunt gebruiken. Heb je van nature een droge stevige nagel, dan is er geen enkele reden om niet weer een nieuwe gellak aan te brengen. Heb je echter last van flexibele, dunne nagels dan is het soms verstandig om tussentijds je nagels de kans te geven om te herstellen.

nagels-beschadigen-gellak-7

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken dat je nagels ‘stikken’ door het regelmatig gebruikmaken van gelnagellak. Nagels worden namelijk gevoed van binnenuit, door het zuurstof in je bloed. Dat is ook de reden dat gelnagellak in principe niet beter of slechter is dan gewone nagellak.

En de zoektocht naar verzorgde, witte nagels is ook niet voor iedereen even gemakkelijk. De natuurlijke kleur van je nagels is namelijk genetisch bepaald. Zo heeft de één meer last van gele nagels dan de ander. Vooral als je aanleg hebt voor gele nagels is het belangrijk dat je altijd een basecoat gebruikt om te voorkomen dat de kleurstof van je nagellak in je nagels trekt.

nagels-beschadigen-door-gellak-5

En last but not least is het voor de verzorging van je nagels belangrijk dat je zodra je gaat ‘soppen’ je schoonmaakhandschoenen aantrekt. Afwasmiddel maakt namelijk niet alleen pannen blinkend schoon, maar ontrekt ook al het vet en vocht aan je nagels.

Voor meer informatie over gelnagellak kun je terecht op de gebiste van alldaring.nl

Hoe hou jij je handen en nagels mooi?

 

 

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram