arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
kokosolie-huid-1

Kokosolie huid

Kokosolie voor je gezicht

Kokosolie is één van de gezondste oliën die er bestaan. Niet zo gek dus dat iedereen tegenwoordig deze olie gebruikt om in te bakken en te braden. Maar je kunt kokosolie voor nog veel meer gebruiken dan alleen maar om je eten in te bereiden. Wist je bijvoorbeeld dat het geweldig is als lippenbalsem? Of om je make-up mee te verwijderen? En je kunt kokosolie zelfs gebruiken als dagcrème.

Kokosolie huid smeren

Kokosolie is multifunctioneel. Met één pot in huis ben je eigenlijk voor je hele gezichtsverzorging klaar. Gebruik de kokosolie bijvoorbeeld als dagcrème. Doordat deze olie uit zeer kleine moleculen bestaat kan hij goed en snel in je huid trekken. De olie zorgt ervoor dat je huid heerlijk zacht aanvoelt. En je zou het misschien niet helemaal verwachten, maar kokosolie werkt antibacterieel, waardoor het erg goed gebruikt kan worden bij puistjes of acne.

kokosolie-huid-2

Lippenbalsem en make-up remover

Heb je geen Labello in huis, maar wel last van droge lippen vanwege het gure herfstweer? Smeer er dan een dun laagje kokosolie op. De olie hydateert je lippen en voorkomt barstjes.

Ook als je make-up remover onverwachts leeg is, kun je kokosolie inzetten als alternatief. Een paar druppels vloeibare kokosolie op je wattenschijfje en zelfs waterproof mascara verwijder je zonder problemen. En mooi meegenomen: de kokosolie verzorgt tegelijkertijd de huid rondom je ogen.

kokosolie-huid-4

DIY masker van kokosolie

Kokosolie is trouwens ook perfect als gezichtsmasker. Nadat je natuurlijk eerst je gezicht gereinigd hebt, breng je een ruime hoeveelheid aan op je gezicht. Laat dit eerst even vijf minuten zitten. Maak dan een kom met kokend water klaar en stoom je gezicht (met de kokosolie er nog op!) vervolgens enkele minuten onder een theedoek. Probeer in ieder geval 3 x 2 minuten te stomen. Dep vervolgens je gezicht droog met een zachte handdoek. Als het goed is blijft er een dun laagje kokosolie achter op je gezicht. Dit is helemaal niet erg, want zo kan de olie juist nog even wat langer zijn werk doen. Dit masker is dus ideaal om ’s avonds te doen.

Tip: Kies het liefst voor biologische kokosolie en let er ook op dat het 100% kokosolie is. Pas dan weet je zeker dat je met een goede en pure kokosolie te maken hebt en er geen gekke stofjes aan toe zijn gevoegd.

Furrow op Instagram