arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Keratosis pillars crème

Hoe kan je keratosis pilaris het beste behandelen?

Keratosis pilaris, een moeilijke naam voor een onschuldige huidziekte. Huidtherapeut Marieke Verweij: "En ook nog eentje die je met behulp van de juiste crèmes vrij eenvoudig kunt behandelen."

Keratosis pilaris herken je aan (kleine) rode bultjes op je bovenarmen of benen. "Een huidziekte klinkt meteen zo heftig, maar het is volkomen onschuldig. De bultjes zijn kleine verstoppingen van je haarfollikels door keratine. Niks om je druk over te maken, het is meer een 'cosmetische huidaandoening'."

Behandeling keratosis pilaris

Zeg je nee, dan krijg je er twee. "De behandeling van keratosis pilaris is eigenlijk een combinatie van twee producten: een crème met een hoge concentratie ureum en een alpha-hydroxyzuur om dode huidcellen te verwijderen."

Dermasence Adtop Plus 40% Ureum

Een hoge concentratie ureum betekent ook echt een hoge concentratie ureum. Marieke: "Dermasence Adtop Plus 40% Ureum bevat 40% ureum, dat is uitzonderlijk hoog. Meestal ligt de concentratie ureum in een crème tussen de 12 en 18%. Nog steeds hoog, maar meestal niet altijd voldoende. Wil je echt resultaat, dan zul je het letterlijk hogerop moeten zoeken."

En dan ben je er nog niet. "Vooral in combinatie met een alpha-hydroxyzuur is de ureum effectief. Het is geen verkooppraatje, maar Dermasence AHA Body & Face vermindert de grove structuur en maakt je huid doorlaatbaar, waardoor de ureum beter kan worden opgenomen."

AHA Body & Face

Smeren, smeren en nog eens smeren. "Keratosis pilaris kent verschillende vormen, maar hoe droger je huid, hoe meer last je er waarschijnlijk van hebt. Het is dus ook zaak om je huid zo vet mogelijk te houden."

Eenmaal keratosis pilaris, altijd keratosis pilaris. "Hoeveel ureum je ook gebruikt, je kan keratosis pilaris nooit helemaal genezen. Bovenstaande producten zul je dan ook levenslang moeten gebruiken. In het begin misschien iets intensiever en zodra de huidziekte onder controle is, kun je ze gebruiken ter onderhoud."

En als je dan toch bezig bent, wist je dat je ureum ook kunt gebruiken voor het verwijderen van (hardnekkig) eelt?

Furrow op Instagram