arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Het (beauty)geheim van de sterren

Het (beauty)geheim van de sterren!

Time flies when you're having fun, maar dat lijkt niet voor Jennifer Lopez, Kim Kardashian en Julia Roberts te gelden. Sterker nog, de tand des tijds lijkt volledig aan hen voorbij te gaan. Huidtherapeut Raquelle van Doorn, Huid & Laser Utrecht: "Sommige celebrities lijken inderdaad niet ouder te worden. Soms zien ze er zelfs nog jonger uit dan 10 jaar geleden."

Combinatiebehandelingen

Het (beauty)geheim? "Op tijd beginnen met de juiste behandelingen. Het is namelijk niet één behandeling, maar een compleet anti-agingplan. Alleen zo kan je het natuurlijke huidverouderingsproces tegenhouden."

Fractionale CO2 laser, HIFU, botox, fillers én een gezonde levensstijl. "Gemiddeld neemt vanaf je 25ste de aanmaak van collageen af. In de ideale wereld start je vanaf die leeftijd met huidverbeterende behandelingen."
Met de nadruk op behandelingen. "Het zit hem vaak in de combinatie van verschillende behandelingen. Fractional laser voor het verbeteren van de kleur en de structuur van je huid, HIFU voor het liftende effect en waarschijnlijk ook nog botox en fillers. En vanzelfsprekend de juiste huidverzorgingsproducten, antioxidanten, een uv-bescherming, niet roken, geen zonnebank, sporten en gezond eten. En elk jaar de behandelingen herhalen om het resultaat te behouden."

Lijkt bijna onmogelijk. "Het is veel werk, maar zo kan je het verouderingsproces wel op een hele mooie manier vertagen."
Laat je niet ontmoedigen, het is ook mogelijk voor de gewone medemens. "Als je op tijd begint en regelmatig de behandelingen herhaalt, kan je zo veel resultaat behalen."

Collageen

Maar ook als er bijna geen collageen meer in je huid te vinden is, is het nog niet te laat. "Hoe oud je ook bent, het is nooit te laat. Met een fractionele laser kan je weer kleur geven aan je gezicht en de doorbloeding van je huid verbeteren. En als je de behandeling vaker doet, kan je ook je poriën verfijnen en fijne lijntjes vervagen. Aan huidverbeterende behandelingen is geen maximale leeftijd verbonden."

Dat wil niet zeggen dat je dan maar moet wachten tot de boel volledig instort. "Een preventief anti-agingplan begint rond je dertigste met behandelingen die de aanmaak van collageen stimuleren. En de ideale leeftijd om met HIFU te starten ligt rond je veertigste."
En dan negeren we voor het gemak je buik, benen en knieën. "Behandelingen die de conditie van je huid verbeteren kun je in principe overal toepassen. De vraag is alleen hoe ver je uiteindelijk wilt gaan. En natuurlijk hangt dit ook van je portemonnee af."

Furrow op Instagram