arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Help, mijn haar wordt oud

Help, mijn haar wordt oud

Je merkt het niet alleen aan je huid, maar ook je haar wordt oud. Natuurijk zijn er de welbekende grijze lokken, maar dat is niet het enige teken dat ons haar ook ouder wordt. Pluizig, dunner en doffer: we moeten dus vooral onze haren niet vergeten in de zoektocht naar de eeuwige jeugd.

Daarom 5 tips voor jong, gezond (en rimpelloos) haar:

Help, mijn har wordt oud

1. Bescherm je haar

Het is heel vanzelfsprekend om elke ochtend anti-rimpelcrème op te smeren en ditzelfde zou je eigenlijk met je haar moeten doen. Huidbeschadiging door de zon is namelijk de grootste veroorzaker van rimpels in je gezicht, ook je haar heeft last van de zon. Je kunt moeilijk je hoofd insmeren met anti-rimpelcrème, maar je kunt je haar wel bescherming bieden. Je hebt speciale producten voor je haar met een SPF-factor die echt geweldig zijn en die voorkomen dat je haar beschadigd wordt door de zon. En ook als je je haar gaat stylen is het belangrijk dat je iets gebruikt om beschadiging te voorkomen. De hitte van de stijltang mag je dan een geweldige coupe geven, het haar zelf wordt er niet heel gelukkig van. Wella Professionals heeft bijvoorbeeld een soort antirimpelcrème voor het haar in hun assortiment: de ‘luxeoil’. Dit product beschermt je haar tegen invloeden van buitenaf.

2. Slik vitamines voor je haar

Niet alleen je gezicht verliest het van de zwaartekracht als je ouder wordt, ook je haar verliest volume en wordt een stuk dunner. Je kunt natuurlijk gelijk driftig je haar gaan wassen met allerlei verschillende volumeshampoos, maar extra vitamines slikken helpt ook al heel veel. Biotine (minimaal 1000 mg), vitamine B of niacine (pindakaas) is niet alleen goed in de strijd tegen rimpels, het helpt ook je haar sterker te worden. En helpt die boterham met pindakaas niet, dan kun je ook altijd nog extra volume toevoegen door bijvoorbeeld een volumebooster te gebruiken voor je haar. Volume & Bounce van Charles Worthington zorgt voor een collageenboost, maar dan speciaal voor je haar.

Help, mijn haar wordt oud-2

3. Kies een kleur die bij je past

Sommige mensen staat grijs haar enorm goed (maar dan ben je wel überhip), want de meeste mensen maakt het gewoon oud. Toch moet je je haarkleur ook aanpassen aan je leeftijd. Dip-dye mag dan hot and happening zijn op dit moment, het is wel echt een kapsel voor jongeren. Nou hoef je natuurlijk niet meteen voor de praktische, korte coupe te gaan zodra de eerste grijze haar gespot is, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een kleur/ kapsel dat bij je leeftijd past. Ombre is ook een soort dip-dye, maar dan subtieler en natuurlijker. Echt een kapsel voor 30+ dus.

4. Gebruik een haarmasker

Een masker is niet alleen een uitkomst voor je gezicht, voeten of handen, ook je haar vraagt om extra verzorging. Gebruik minimaal één keer per week een speciaal haarmasker. Er zijn dus speciale maskers voor oud haar. Maar je kunt ook verzorgingsproducten gebruiken die ontwikkeld zijn voor droog of beschadigd haar. Bij Oolaboo vind je bijvoorbeeld het kaviaar-bath voor je haar. Dit is geen gewone shampoo, maar een haar-bath dat je haar hydrateert en pluis vermindert.

Help, mijn haar wordt oud

5. Geef je haar glans

Hoe ouder je wordt, hoe doffer en pluiziger je haar wordt. Moet je met een rijpere huid oppassen met te veel glans bij make-up, met je haar mag je helemaal los. Glansproducten zijn namelijk een makkelijke manier om je haar er direct jonger en gezonder uit te laten zien. Er zijn genoeg haarproducten die je haar binnen een minuut laten stralen. Als je echt even snel glans wilt toevoegen aan je haar, dan doet een beetje (argan) olie al wonderen. Wel belangrijk dat je zorgt dat het niet te vet wordt, want dan bereik je juist weer het tegenovergestelde effect: vet haar doet je namelijk weer ouder lijken dan je bent.

Merk jij aan je haar dat je ‘ouder’ wordt?

Furrow op Instagram