arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
haartrends-herfst-2013-5

Haartrends herfst 2013

Nu de bladeren langzaam weer verkleuren en de natuur zich opmaakt voor de winter, is het tijd om jouw zomerkapsel in te ruilen voor een herfstexemplaar. Niet alleen de bomen kleuren rood, deze herfstkleuren zie je dit najaar ook veelal terug in het haar. Zo zijn koper en kastanje de haartrends voor de herfst 2013.

Deze kleuren zijn volgens trendkapper Louis Amundaray echter niet geheel zonder risico. Koper is volgens hem niet voor iedereen weggelegd. “Soms moet je niet kijken naar de trends, maar naar wat bij jou past. Kastanjerood is schitterend, maar het moet wel bij jouw huidtype staan. Het draait dit najaar namelijk ook om klassieke schoonheid. Smaakvol, harmonieus en ingetogen.”

haartrends-herfst-2013-4

Haartrends herfst 2013: askleuren

Zie je jezelf niet ineens met een koperkleurig kapsel rondlopen, dan is er deze herfst altijd nog de mogelijkheid om voor askleuren te kiezen. De karamelkleuren en goudpigmenten van deze zomer, maken plaats voor asblond, beige en zelf grijs is één van de trends voor dit najaar. “Askleuren zijn prachtig, maar je moet wel oppassen dat het je niet ineens een enorm doffe, grauwe look geeft.”

haartrends-herfst-2013

Juist door de ombretechniek te gebruiken kun je dit effect voorkomen. “Ombre is dit najaar nog steeds heel populair, alleen is de overgang tussen licht en donker wel veel minder scherp dan dat je deze zomer veel zag. Het draait allemaal om klassieke kleuren in combinatie met subtiliteit. Zo moet de overgang naar de andere kleur nu bijna onzichtbaar zijn.”

Dit is dan ook de reden dat Louis Amundaray waarschuwt om deze techniek zomaar thuis toe te passen: “Mensen denken dat het makkelijk is een ombre-kapsel te maken. Ik kan het natuurlijk niet verbieden, maar ik ben in mijn kapsalon uren met zo’n kapsel bezig. Het kenmerk van een mooie ombre is het natuurlijke verloop van de kleuren. Zodra de overgangen te scherp zijn bestaat de kans dat het ordinair wordt.”

haartrends-herfst-2013-2

Aloxxi Colorpersonality: Women are from Venice en Roman Goddess

Ook als je grijs haar hebt kun je voor een ombre-kapsel kiezen. “Er is natuurlijk wel een verschil tussen grijs en grijs. Maar als je deze herfst jouw grijze haar laat overlopen in violet mag je jezelf offcieel trendsetter noemen“.

Furrow op Instagram