arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Fabels en feiten over cellulite

Fabels & misvattingen over cellulite

Om maar meteen met de grootste misvatting te beginnen: het is geen cellulitis, maar cellulite. Maar er zijn er nog veel meer: fabels en misvattingen over cellulite.

Afvallen is de beste oplossing tegen cellulite

Cellulite is de benaming voor ophoping van onderhuids vet dat resulteert in een grove huidstructuur op de dijen, billen, onderbuik en armen.
De gevreesde sinaasappelhuid wordt vaak gekoppeld aan vet, maar ook aanleg, hormonen en een ongezonde levensstijl kunnen cellulite veroorzaken.

Wil je cellulite verminderen, dan heeft het (zoveelste) crashdieet geen zin. Integendeel zelfs. Jojoën draagt juist bij aan onderhuidse verklevingen. Effectiever is om je algehele levensstijl eens onder de loep te nemen. Iets minder snoepen en iets meer bewegen. Zelfs één wijntje minder kan al één put minder betekenen.

En dan is er nog #bodyshaming, of #cellulitesaturday? Altijd goed voor je zelfvertrouwen. Deze hashtags op Instagram laten zien dat je niet alleen staat in je strijd tegen cellulite.

Smeer/ zuig je glad

Slecht nieuws: hoewel de meeste crèmes tegen cellulite beloven je binnen een aantal weken van je sinaasappelhuid af te helpen, zijn er maar weinig producten die dat ook daadwerkelijk doen.
Zelfs EMS, endermologie, Body Sculpture, non-ablative lasers en body wraps zijn niet altijd even effectief.

Cellulite is vaak zo hardnekkig dat het meestal een kwestie is van 'en-en'. Eén van de behandelingen uit bovenstaand lijstje, in combinatie met een crème tegen cellulite én een maandelijkse bindweefselmassage kunnen (met de nadruk op kunnen) de ergste onderhuidse verklevingen verminderen. Maar realiseer je dat het een langdurig en kostbaar proces is waar je je leven lang aan vastzit.

O, en mocht je je hoop hebben gevestigd op een liposuctie om cellulite te verminderen, ook die behandeling neemt je sinaassappelhuid niet weg.

Zon vermindert cellulite

Schijn bedriegt: misschien lijkt het alsof je benen er beter uitzien met een goudbruin kleurtje, maar niets is minder waar. Het aantal putten is niet minder en ze zijn ook niet minder diep.

Zon is geen oplossing tegen cellulite. Sterker: uv-stralen hebben een negatief effect op de conditie van je huid en doen meer kwaad dan goed. Een zelfbruiner, gezonde voeding en een regelmatige bindweefselmassage (zie boven) zetten meer zoden aan de dijk.

Cardio is effectief tegen cellulite

Voordat je uren op de crosstrainer gaat staan: zelfs topsporters en topmodellen die dagelijks uren in de sportschool doorbrengen hebben last van cellulite. Nobody's perfect.

Natuurlijk doe je er goed aan om regelmatig te sporten, maar een combinatie van krachttraining, yoga en dagelijks minimaal een halfuur bewegen geven meer resultaat dan eindeloze cardiosessies. En wat dacht je van wandelen, zwemmen en fietsen?

#cellulitesaturday

En dan is er nog #bodyshaming, of #cellulitesaturday? Altijd goed voor je zelfvertrouwen. Deze hashtags op Instagram laten zien dat je niet alleen staat in je strijd tegen cellulite.

Furrow op Instagram