arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Stralend kerstfeest

Een stralend kerstfeest

Van een (hele) dag binnen zitten met je schoonfamilie is nog nooit iemand mooier geworden en ook een kerststol met spijs is niet heel gunstig voor je huid, maar je kunt het ook van de positieve kant bekijken: 'it's the most wonderful time of the year'. Zo straal je met kerst, vanbinnen en vanbuiten.

Gunstig licht

Geen Instagramfilter meer nodig, want er zijn weinig momenten in het jaar dat het licht zo'n positief effect op je huid heeft. Het kaarslicht zorgt ervoor dat (eventuele) oneffenheden worden verdoezeld en tegelijkertijd worden andere elementen zoals je kaaklijn, lippen en ogen juist weer extra benadrukt. Daar komt bij dat de verlichting in de kerstboom je ook nog eens een sprankelende oogopslag geeft.

Hou er wel rekening mee dat de hoek van de lichtbron van invloed is. Zo is de linkerkant van je gezicht vaak net iets voordeliger dan de rechterkant. Tenzij je botox gebruikt, is de linkerkant van het gezicht actiever in het tonen van emoties en dat wordt in de wandelgangen vaak als sympathieker en mooier bestempeld.

Kerstkransjes

Vergrijp je niet aan de kerstkransjes van melkchocolade (want: snelle koolhydraten en zuivel stimuleren de talgproductie en dus een onzuivere huid), maar als je voor de pure variant gaat kan deze lekkernij juist een gunstig effect hebben.

De 300 bestanddelen (o.a. eiwitten, magnesium, calcium, zink, ijzer en koper) in chocolade hebben namelijk stuk voor stuk een liftend, verjongend en/of verstrakkend effect op je huid. O, en indirect ook goed voor je: de serotonine in chocolade zorgt voor een gelukzalig gevoel. Echte schoonheid zit letterlijk vanbinnen.

Prosecco

Te veel alcohol is zeker geen goed idee, maar een glas prosecco met Kerstmis kan echt geen kwaad. Negeer even het feit dat alcohol een uitdrogend effect op je huid heeft, maar concentreer je daarentegen op de antioxidanten die je in deze drank vindt. Net als rode wijn bevat prosecco resveratrol, een polyfenol die voorkomt in de schil van druiven.

Deze antioxidant heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking en is dus perfect als je last hebt van een onrustige huid. Misschien ietwat overbodig als je aan het kerstdiner zit, maar in theorie kun je het er zelfs nog op gooien dat dat glas prosecco echt nodig is vanwege zijn beschermende werking tegen de zon.

Kalkoen

Eiwitten zijn de bouwstenen voor elke cel in je lichaam en staan aan de basis van een mooie huid. Gedurende het jaar is het niet altijd even makkelijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen, behalve met kerst, want dan is er traditiegetrouw de kalkoen.

Er bestaat niet zoiets als 'te veel kalkoen'. Hij bevat relatief weinig calorieën, weinig verzadigende vetten en voorziet je ondertussen wel van de nodige vitamines en mineralen. Vooral vitamine B is volop vertegenwoordigd en die is vooral handig om de vochtbalans van je huid te herstellen.

Prettige feestdagen!


Furrow op Instagram