arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Strakke-huid-binnen-een-week

Een strakkere huid in één week

Een strakkere huid in één week met behulp een crème is (redelijk) kansloos, dan zal er eerder een naald aan te pas moeten komen. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "De opbouw van collageen en elastine laat (minimaal) 6 weken op zich wachten dus als je daar geen zin of tijd voor hebt, dan zul je inderdaad naar andere mogelijkheden moeten kijken om je huid te verstrakken."

Mesotherapie

Relatief eenvoudig, maar wel heel doeltreffend is mesotherapie: "Mesotherapie is een behandeling waar met behulp van een lasergun vitamines, mineralen, peptides én hyaluronzuur in de opperhuid worden gebracht. Het doel van deze behandeling is in eerste instantie om de conditie van je huid te verbeteren, maar hij heeft ook een verstrakkend effect.”

Door gebruik te maken van gecrosslinkt hyaluronzuur zorg je ervoor dat de vochtbalans van je huid weer op peil wordt gebracht en herstel je het natuurlijke volume. "Als je mesotherapie combineert met een liftend masker of een bindweefselmassage dan zorg je voor nog meer resultaat. Op die manier kun je heel doelgericht werken aan het verstrakken van je huid."

In principe zie je meteen na de behandeling resultaat. Elian: "Hou er wel rekening mee dat voor een langdurig effect er vaak meerdere behandelingen nodig zijn. En zoals met veel behandelingen vraagt ook mesotherapie om (maandelijks) onderhoud."

PRP

Is mesotherapie net iets te zachtaardig voor je, dan kun je voor een strakke huid in één week ook voor PRP kiezen. “Bij een PRP-behandeling wordt gebruikgemaakt van gefilterd bloedplasma. Door een kleine hoeveelheid bloed bij je af te nemen en deze te centrifugeren, creëer je een plasma met een zeer hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren."

Door deze groeifactoren (weer) in je huid te injecteren, ontstaat een huidverbeterend en verstrakkend effect: "Je kunt deze behandeling ook aanpassen door aan de PRP bijvoorbeeld hyaluronzuur of extra vitamines toe te voegen. Zo kun je naast het verstrakken van je huid ook nog grove poriën verkleien of pigmentvlekken verminderen."

Ook voor PRP geldt dat je na één behandeling al meteen resultaat ziet, maar er vaak meer nodig zijn voor een maximaal (en langdurig!) resultaat: “Als je hem met enige regelmaat herhaalt, wordt het effect per behandeling versterkt."

Volite

Bij Volite is het resultaat wel na één behandeling maximaal: "Volite zorgt voor hydratatie, maar verbetert ook de elasticiteit én de structuur van je huid. Met deze behandeling verstrak je je huid, zonder dat je volume toevoegt."

Alleen moet je wel de eerste week na de behandeling rekening houden met blauwe plekken: "In tegenstelling tot bovengenoemde behandelingen heb je bij Volite niet meteen een strakke huid, daar zul je ongeveer één week op moeten wachten."
Maar dan heb je ook wat: "Het effect van deze behandeling is langdurig en zeker een halfjaar zichtbaar."

Furrow op Instagram