arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
mooie-huid-regels-2

Een mooie huid? Dit zijn de 10 regels!

1. Reinigen

Als je je huid niet twee keer per dag schoonmaakt, dan kan het wel nog een lange tijd duren voordat je met een mooie huid door het leven gaat. Het valt of staat namelijk allemaal met het reinigen van je gezicht.

Micellair reinigingswater, een facewash of een combinatie van tonic en milk: in principe gaat het niet om het product dat je gebruikt (als het maar geen zeep is!), maar om het feit dat je elke dag tijd maakt om je huid goed schoon te maken.

Reinigen is trouwens ook van invloed op alle vervolgstappen in je huidverzorgingsritueel. Jouw serum en crème komen namelijk een stuk beter tot hun recht op een schone huid.

2. Zonnebrandcrème

Titaniumdioxide, magnesium-, ijzer-, en/of zinkoxide en misschien biedt jouw zonnebrandcrème daarnaast ook bescherming tegen infrarood of High Energy Visible Light. Voor welke technologie je ook kiest, als je je maar elke dag beschermt tegen de zon.

En een dagje rust is er niet bij. Voor een mooie huid zul je ook op een regenachtige of bewolkte dag een zonnebrandcrème moeten gebruiken. Wil je het echt helemaal volgens de regels doen, dan smeer je je zelfs om de twee uur opnieuw in.

Mocht je daar niet de puf voor hebben, kies dan in ieder geval voor een all day zonnebrandcrème, oftewel: eentje die je de hele dag bescherming biedt.

3. Antioxidanten

Vooral als het gaat om het beschermen van je huid, kunnen antioxidanten een belangrijke rol spelen. Met wel een beetje nadruk op het woordje ‘kunnen’.

Antioxidanten komen namelijk het beste tot hun recht in de diepere lagen van je huid. Juist daar kunnen ze het beste tegenwicht bieden tegen vrije radicalen (minuscule, maar zeer agressieve deeltjes, die onder andere je DNA, collageen en elastine beschadigen).

Antioxidanten zijn de tegenpolen van deze vrije radicalen en als die elkaar tegenkomen, absorbeert de antioxidant het agressieve deeltje, waardoor schade wordt voorkomen. Antioxidanten = Mooie huid. Check.

4. Slaap

Saai, maar waar: 8 uur slaap per nacht doet echt wonderen voor je huid. Terwijl jij heerlijk ligt te slapen is onze huid namelijk ontzettend druk bezig om er de volgende dag weer gezond en stralend uit te zien.

Tijdens de nacht wordt je celdeling actiever, draait het herstelmechanisme overuren en heeft je huid tijd nodig om vitamines en mineralen te verwerken en op te nemen. Ga je regelmatig te laat naar bed of slaap je te kort, dan heeft je huid niet genoeg tijd om alle stadia te doorlopen. En dat zie je helaas terug in de kleur.

Zie je grijs, voorzien van donkere kringen onder je ogen en krijg je zelfs met het beste masker nog niet de kleur in je gezicht terug? Dan zit er niks anders op dan een aantal dagen (met één nacht ben je er namelijk niet) vroeg naar bed te gaan.

mooie-huid-regels-7

5. Gezonde levensstijl

Naar bed, naar bed, zei Duimelot. Eerst nog wat eten, zei Likkepot. Staat een mooie huid op jouw prioriteitenlijstje dan zit er niks anders op dan gezond te leven. Dat betekent gezond eten, sporten en helaas speelt ook de hoeveelheid alcohol een rol (ik ga er voor het gemak maar even van uit dat je niet rookt!).

6. Vitamine A-zuurcrème

Wil je echt een mooie huid, dan kan je eigenlijk niet zonder vitamine A-zuurcrème. Het is dé crème waarvan ook daadwerkelijk zwart-wit op papier staat dat hij erantwoordelijk is voor de aanmaak van collageen en elastine, en dan reguleert hij ondertussen ook nog eens je pigment en talgproductie. Logisch dus dat we halsbrekende toeren uithalen om maar aan een tube vitamine A-zuurcrème te komen.

mooie-huid-regels-1

7. Exfoliëren

Het reinigen van je huid staat op 1, maar wordt al snel gevolgd door exfoliëren, oftewel het verwijderen van dode huidcellen. Je huid maakt voortdurend nieuwe cellen aan (en stoot de oude cellen vanzelf af!), maar vooral na je 25ste is het belangrijk je huid regelmatig te scrubben of met behulp van een zuur dode huidcellen te verwijderen om zo een grauwe teint te voorkomen.

8. (bindweefsel)massage

Een bindweefselmassage zorgt voor een betere doorbloeding van je huid, vermindert verklevingen en heeft bovendien nog een liftend effect. O, en vergeet ook niet het versneld afvoeren van afvalstoffen niet.

Je kunt deze massage trouwens overal toepassen. In je gezicht doet hij wonderen, maar ook op je dijen is hij onmisbaar in de strijd tegen cellulite.

mooie-huid-regels-6

9. Botox

De natuur af en toe een handje helpen is helemaal zo gek nog niet. Het hoeft niet, maar botox kan wonderen doen voor die ene rimpel die je zelfs met vitamine A-zuurcrème niet weg krijgt.

Zie het als het laatste puntje op de i en mocht het echt niet bevallen, dan kun je er altijd nog mee stoppen. Botox zorgt letterlijk voor rust en geeft je huid alle tijd om rimpels te verminderen.

10. Lachen

Ook al hou je je keurig aan alle 9 bovengenoemde punten, als je niet lacht dan kun je een mooie huid op je buik schrijven. Een echt mooie huid zit vanbinnen.

Furrow op Instagram