arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Glanzende huid in 4 stappen

Een glanzende huid in 4 stappen

Hij is er even als je je crème aanbrengt, maar zodra deze is ingetrokken is de glans op je gezicht ook ver te zoeken. Maar als je even je best doet, heb je de hele dag een 'glow'. En dat in maar 4 stappen.

Stap 1: een verfrissende oogcrème

Een glanzende huid krijg je niet vanzelf en het begint eigenlijk al zodra je uit bed stapt. Bij je ogen om precies te zijn. Een verfrissende oogcrème zorgt ervoor dat eventuele vochtophopingen, donkere kringen en wallen plaatsmaken voor een uitgeruste blik.


Een gel met cafeïne werkt vochtafdrijvend, een crème met kamille kalmeert de huid en glucosamine zorgt ervoor dat het vochtgehalte onder je ogen op peil blijft én stimuleert de aanmaak van collageen. En als je ook nog eens voor een oogproduct kiest dat vrij is van parfum en zo min mogelijk irriterende ingrediënten (alcohol!) bevat, dan weet je zeker dat het met die glanzende huid wel goed zit.

Mocht bovenstaand niet helpen, dan kan je ook altijd nog een plens koud water overwegen.

Stap 2: antioxidanten

Wil je voor een glans op je gezicht zorgen, dan moet je bij antioxidanten zijn. Een serum met vitamine C, E en/of groene thee neutraliseert vrije radicalen en zorgt ervoor dat je huid gedurende de dag minder dof wordt.

In je huid zijn in principe voldoende antioxidanten aanwezig, ware het niet dat deze minder actief worden als je ouder wordt. Gelukkig kun je met behulp van topicale antioxidanten ook je huid beschermen én de welbekende glans creëren.


Vitamine C is trouwens de enige antioxidant die ook nog een huidveroudering tegengaat door de aanmaak van collageen te stimuleren. Twee voor de prijs van één, dus.

Stap 3: BB crème

En waarom je vitamine C beperken als je het ook in je BB crème kunt doorvoeren? Antioxidanten in je blemish balm zijn niet nieuw, alleen is het wel belangrijk om voor de juiste ingrediënten (vitamine C, E en niacinamide) te kiezen.

Sowieso is een kritische blik op je BB crème de moeite waard, aangezien niet elk product in staat is om je huid te verzorgen, te egaliseren én te beschermen.


Ook de factor in je BB crème is iets om rekening mee te houden. Geen stralende gloed zonder SPF. Te veel zon is niet alleen de achterliggende oorzaak van pigmentvlekken en andere oneffenheden, maar is ook verantwoordelijk voor een doffe teint. Minimaal factor 15 dus, maar het liefst 30 en als je toch bezig bent is SPF50 misschien wel de beste keus.

Stap 4: extra hydratatie

Rond het middaguur kan je huid wel een boost gebruiken. In het najaar wordt je huid blootgesteld aan wind, regen, hagel, maar ook de verwarming (en airconditioning) kan voor de nodige ellende zorgen. Alles bij elkaar kan het zijn dat halverwege de dag de glans ver te zoeken is.

Je huid bestaat voor ongeveer 70% uit water en te weinig vocht kan ervoor zorgen dat je er moe en vaal uitziet. Tussendoor je huid voorzien van een serum met extra hyaluronzuur kan zomaar de oplossing voor al je problemen zijn.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is in staat om vocht vast te houden (er wordt zelfs beweerd dat dit ingrediënt beter vocht vasthoudt dan welke natuurlijke of synthetische polymeer dan ook), maar versterkt tegelijkertijd je huidbarrière. Hierdoor krijgt je huid niet alleen zijn glans terug, maar voelt hij ook zachter en soepeler aan.

Furrow op Instagram