arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
droogborstelen-1

Dry Skin Brushing: Droogborstelen

Het is nooit daadwerkelijk bewezen dat het werkt, maar als je eenmaal 10 minuten per dag je huid droogborstelt, moet je erop voorbereid zijn dat je nooit meer zonder kan. Droogborstelen, ook wel Dry Skin Brushing genoemd, wordt gezien als dé natuurlijke manier om je huid te verstrakken. Dagelijks met een ruwe borstel over je huid wrijven stimuleert niet alleen de doorbloeding, maar verwijdert ook dode huidcellen en laat eventuele putjes in je dijen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Droogborstelen

Je buik, billen, benen, armen, maar ook je gezicht hebben er in principe profijt van. Toch zul je gezicht net iets droogborstelen iets voorzichtiger moeten zijn, maar op de rest van je lichaam kun je helemaal los.

Droogborstelen is namelijk geen aangename bezigheid: je gebruikt geen zachte borstels en je wordt tijdens de 10 minuten borstelen ook echt aan het werk gezet.

droogborstelen-dry-skin-brushing-1

Geen verzachtende olie, crème of water: droogborstelen heet niet voor niets ‘droog borstelen’. Zowel de borstel als je huid moeten droog zijn. Je borstelt in ronddraaiende bewegingen naar boven, altijd in de richting van je lymfeklieren. Je hoeft het natuurlijk niet te overdrijven, maar na afloop moet je huid wel flink rood zijn.

Voor extra effect zou je na afloop je benen kunnen insmeren met kastanje-olie. Het extract van de kastanje bevat namelijk aesculine en aescine en deze zorgen voor een extra stimulans van de doorbloeding van je huid. En hebben tegelijkertijd dus ook een ontgiftende werking.

droogborstelen-2

Droogborstelen wanneer?

Droogborstelen kun je in principe elk moment van de dag doen, maar doe je bij voorkeur ’s avonds voordat je naar bed toe gaat. ’s Nachts heeft je huid alle tijd om te herstellen, maar kan je huid ook alle afvalstoffen rustig afvoeren. Maar ben je geen avondmens, kies dan in ieder geval een ander moment op de dag. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat je je het borstelen echt eigen maakt.

OPROEP: In het kader van weg met de cellulite en de zomer in aantocht wordt maart (en misschien zelfs ook april) de maand van het droogborstelen. Wie doet er mee met het droogborstelexperiment? Is het echt zo goed als beweerd wordt?

Vanaf woensdag 4 maart gaan we een maand lang droogborstelen. Elke dag trouw 10 minuten borstelen. In de comments hieronder, of op de Facebookpagina van Furrow bespreken we onze ervaringen, bevindingen én niet geheel onbelangrijk: het resultaat.

PS Mochten er ervaringsdeskundigen zijn, laat dit dan weten. Tips zijn natuurlijk altijd welkom.

Furrow op Instagram