arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
diy-haarmasker-met-ei

DIY-haarmasker met ei

Maak je je elke ochtend stiekem toch een beetje zorgen over de grote hoeveelheid haren die je in je haarborstel vindt? Het DIY-haarmasker met ei biedt uitkomst en zorgt voor minder breekbaar en sterker haar.

Ei zit bomvol vitamines. Zo bevat het vitamine B 11, B12, vitamine D en E. Het is vooral de vitamine B12 die zorgt voor sterker haar en haaruitval voorkomt. Haarexpert Fikri Kala: “Vitamine B is essentieel voor je haarwortels. Zodra je last hebt van vitamine B-tekort bestaat de kans op haaruitval. Je kunt altijd nog extra biotine slikken als je merkt dat je meer last hebt dan normaal van haaruitval of breekbaar haar, maar ook 2 x per week het haarmasker met ei kan je haar al een stuk sterker maken en de haargroei stimuleren.”

diy-haarmasker-met-ei-4

DIY-haarmasker met ei

Maar niet alleen het haarmasker met ei zorgt voor sterker en mooier haar, als je daarnaast ook nog eens je hoofdhuid masseert, is de kans groot dat je een stuk minder last hebt van haarverlies. Fikri: “Het voordeel van een DIY-masker is dat je zeker weet dat het geen chemicaliën bevat. Door tijdens het aanbrengen van het masker ook nog eens goed je hoofdhuid te masseren, stimuleer je de doorbloeding. Je haar heeft dit echt nodig om te kunnen groeien. Regelmatige massage van je hoofdhuid zorgt voor sterker en dikker haar. Je moet het alleen wel consequent doen. Minimaal 2 x per week.”

En ook citroen kan in dit DIY-haarmasker met ei niet ontbreken. Fikri: “Citroen is een zuur dat ervoor zorgt dat je haarschubben weer sluiten. Hierdoor is het masker makkelijker uitwasbaar, maar het geeft je haar tegelijkertijd glans en maakt het ook sterker.”

diy-haarmasker-met-ei-2

Wat heb je nodig voor het DIY-haarmasker met ei?

– 1 ei

– 1 eetlepel citroensap

– 2 eetlepels (koudgeperste of biologische) olijfolie

– 5 druppels lavendelolie

diy-haarmasker-met-ei-3

Hoe maak je het DIY-haarmasker met ei?

Voor het DIY-haarmasker met ei meng je alle ingrediënten met elkaar. Je brengt het aan op ongewassen droog haar. Het masker heeft minimaal een uur nodig om in te trekken, maar het liefst laat je het nog langer zitten. Nadat je het hebt laten inwerken, spoel je je haar eerst uit met lauwwarm water, om het vervolgens 2 x te wassen met (plantaardige) shampoo.

Furrow op Instagram