arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
diy-haarmasker-met-honing-7

DIY-haarmasker met honing

Honing wordt al eeuwenlang gezien als een wondermiddel in de zoektocht naar de eeuwige jeugd. Zo gooide Cleopatra regelmatig honing in haar melkbad en ook koningin Anne van Engeland gebruikte in de 16de eeuw al een mengsel van honing en olie om haar lange haar glanzend te houden.

Heb je last van dof en slap haar, dan biedt het DIY-haarmasker met honing uitkomst. Het herstelt het haar van binnenuit en geeft het glans zonder het te verzwaren. En laat die glans je nu een jeugdige uitstraling geven.

diy-haarmasker-met-honing

Honing wordt niet voor niets veel gebruikt in cosmetica. Het is niet alleen goed voor je gezicht, voor je haar, maar ook voor je hoofdhuid. Dit DIY-haarmasker met honing reinigt de hoofdhuid namelijk op een milde manier. En bovendien: het is superverzorgend.

Bijkomend voordeel is dat de honing het haar ook nog eens volume geeft. Dat is ook de reden dat het vaak wordt gebruikt in haarmousse. Het is trouwens wel belangrijk dat je voor dit masker biologische honing gebruikt, want anders heeft het minder effect.

Wat heb je nodig voor het DIY-haarmasker met honing?

  • – 2 eetlepels (biologische) honing
  • – 2 eetlepels amandel- of kukuinoot- of camelia-olie
  • – citroen
diy-haarmasker-met-honing-4

Hoe maak je het DIY-haarmasker met honing?

Het grootste struikelblok bij dit DIY-haarmasker is het feit dat honing nogal plakkerig is en daar komt bij dat honing en olie van nature niet zo goed mengen. Het grote voordeel is dat als je er citroensap aan toevoegt, het beide problemen oplost.

Het citroensap werkt als emulgator, maar zorgt er ook voor dat je het masker makkelijker uit kunt wassen. Tip: niet helemaal de citroen weglaten in dit masker. Toch hoef je niet bang te zijn en een halve citroen in dit masker verwerken. Een klein beetje is voldoende.

diy-haarmasker-met-honing-6

Voor dit DIY-haarmasker met honing meng je alle ingrediënten met elkaar en breng je het aan op ongewassen haar. Goed inmasseren en minimaal één uur laten inwerken. En net zoals bij alle haarmaskers geldt ook voor deze met honing dat je niet na één keer gelijk resultaat hebt. Haarverzorging vraagt om geduld, maar na een aantal weken is je haar jaren jonger.

Furrow op Instagram