arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Eucerin UreaRepair PLUS Body Crème 5% Urea

De beste crèmes tegen keratosis pilaris

Er komt een leeftijd dat het (misschien) verstandig is om je bovenarmen helemaal niet meer aan de buitenwereld te tonen, maar tot die tijd: flaunt them.
Maar het liefst dan wel zonder keratosis pilaris, beter bekend als de rode bultjes aan de achterkant van je bovenarmen. En daar gaan deze crèmes je bij helpen.

Eucerin UreaRepair PLUS Body Crème 5% Urea

Keratosis pilaris is er in verschillende vormen, maar hoe droger je huid, hoe meer last je er waarschijnlijk van hebt. Een crème met ureum kan de klachten van deze onschuldige huidziekte verbeteren.

Eucerin UreaRepair PLUS is een bodycrème en bevat 5% ureum. Mild, maar effectief. Deze crème is speciaal ontwikkeld om een zeer droge en schilferige huid te hydrateren en om het verhoorningsproces, oftewel afschilfering te bevorderen.

Zoals je van het merk kunt verwachten, bevat de UreaRepair PLUS geen parfum en kleurstoffen en is hij dermatologisch getest.

Ga je liever iets drastischer te werk, dan kan je Calmurid crème overwegen. Deze tube bevat maar liefst 100 gram ureum.

Retinoïden

Ook retinoïden (vitamine A) zijn effectief bij het verminderen van keratosis pilaris. De bultjes worden meestal veroorzaakt door een verharding van je hoornlaag. Retinoïden zorgen ervoor dat het natuurlijke afvoerproces van dode huidcellen beter verloopt.

Er bestaan verschillende soorten retinoïden: Adapaleen, vitamine A-zuurcrème of Isotretinoïne zijn in principe alleen op recept verkrijgbaar, maar je kunt een retinoïde zonder recept van een eigen arts bestellen bij erkende online apotheken in de EU, omdat deze apotheken het geneesmiddel verkopen met behulp van een online consult.

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant

Last but not least is er nog salicylzuur. Een exfoliant met salicylzuur heeft een reinigend effect en lost dode huidcellen op.
Vooral de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant van Paula's Choice wordt veelvuldig genoemd in de strijd tegen keratosis pilaris.

Sterk spul hè, dat Diprosalic? Ga je liever voor een hogere concentratie salicylzuur, dan kun je online Diprosalic bestellen.
Deze medische crème onderdrukt ontstekingsreacties van de huid en bevat naast de nodige salicylzuur ook betamethason. Dit ingrediënt vermindert symptomen van keratosis pilaris zoals bultjes, roodheid, jeuk en schilfering.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram