arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De basis van jouw huidverzorging

De 5 basisregels voor het verzorgen van je huid

Als zelfs de beste dermatologen ruziemaken over wat goed is voor je huid, hoe kan jij als leek dan weten hoe je je huid het beste kan verzorgen. En met welke producten.
Laat de artsen het maar uitzoeken, dit zijn de 5 basisregels voor het verzorgen van jouw huid.

Reinigen

Alleen een plons water in je gezicht volstaat niet, maar je hoeft heus geen face wash én een lotion én micellair water én een tonic én een milk én een olie te gebruiken. Als je je huid maar reinigt, 's ochtends en 's avonds.

Zelfs als je geen make-up draagt, doe je er verstandig aan uitlaatgassen, fijnstoffen, zweet en talg van je gezicht af te halen. Reinigen dus. Ben je 's avonds te moe om je gezicht te reinigen, lees bovenstaand dan nog eens door.

Gebruik elke dag een zonnebrandcrème en smeer je meerdere keren per dag in. Zelfs als het regent, bewolkt is of de ijspegels aan je neus hangen.

Exfoliëren

Op het eerste oog lijkt het misschien een extra stap, maar exfoliëren hoort toch aan de basis van het verzorgen van je gezicht. Zeker bij de rijpere huid. Je huid is eigenlijk zelf heel goed in staat om zich te ontdoen van dode huidcellen, maar milieuvervuiling, zon, leeftijd en/of een huidaandoening kan dit natuurlijke proces uit balans brengen. Met een exfoliant help je de natuur een handje.

Less is more, zeker als het om het exfoliëren gaat (zie artikel: Door mijn huid te scrubben, krijg ik juist extra last van puistjes). Twee tot drie keer per week je huid ontdoen van dode huidcellen is meestal voldoende.

Tip: Ben je op zoek naar een product wat je huid reinigt, exfolieert en kalmeert? Dermaceutic Foamer 15 wordt gezien als de foamer der foamers. Hij reinigt je huid en verwijdert dode huidcellen, maar op een zachte manier. Je koopt hem voor 45,00 euro in de webshop van Patrice Visser.

Dag- en nachtcrème

Hyaluronzuur, vitamine C, niaciamide en retinol. Onmisbaar. Niet alleen je gezicht heeft behoefte aan een crème, ook je hals en decolleté kunnen deze ingrediënten wel gebruiken.
En als je dan toch bezig bent, maak meteen van de gelegenheid gebruik door jezelf een gezichtsmassage te geven. Dit versnelt de afvoer van gifstoffen, geeft je cellen meer energie en je huid de welbekende glow.

Zonnebrandcrème

Behoeft een zonnebrandcrème nog extra uitleg? Je huidverzorgingsritueel is niet compleet zonder een SPF.
Gebruik elke dag een zonnebrandcrème en smeer je meerdere keren per dag in. Zelfs als het regent, bewolkt is of de ijspegels aan je neus hangen.

Furrow op Instagram