arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gouden skincare regels-1

De 3 gouden skincare-regels

Je huid goed verzorgen (en huidveroudering voorkomen!) is vrij simpel, als je maar weet wat je moet doen. Dit zijn de 3 gouden skincare-regels.

#1: Huidtype

Leer je huid kennen. Simpel toch? Een goed huidverzorgingsritueel valt of staat met producten die bij je huidtype passen.
Schoonheidsspecialiste Karin Manders, Intense: "Als je weet welk huidtype je hebt, kan je producten gebruiken die aansluiten bij de behoeften van je huid. Een gevoelige huid heeft echt een andere verzorging nodig dan een vette huid."

Klinkt logisch. "Het begint al met de keuze voor je reiniger. Als je een droge huid hebt, dan is het belangrijk om voor een mild product te kiezen, terwijl je bij een vette huid juist weer een reiniger nodig hebt die je talgproductie reguleert."

Een verkeerde volgorde kan ervoor zorgen dat een product niet meer werkt. Oftewel: smeren voor Jan met de korte achternaam.

Keuzes, keuzes, keuzes. "Baseer je keuze niet op de geur of prijs, maar koop een product dat bij je huidtype past. En je kan je altijd laten adviseren door een specialist. Om hulp vragen is zo gek nog niet."

#2: Weet wat je smeert

Eerst een serum en dan een moisturizer, toch? Of is het toch andersom? "Een verkeerde volgorde kan ervoor zorgen dat een product niet meer werkt. Oftewel: smeren voor Jan met de korte achternaam."

Een serum, moisturizer, toner, cleanser en een olie. Help! "Zorg ervoor dat je huid helemaal schoon is, voordat je überhaupt een serum of crème aanbrengt.
Verder is de algemene regel dat je begint met de zogenoemde lichtgewicht formules. Deze kunnen dan makkelijk worden opgenomen, zonder de barrière van een zware crème."

En geef je huid na elke laag de kans om het product te absorberen. "Daarvoor geldt geen standaard regel, maar hou minimaal 2 minuten aan en sluit af met een zonnebrandcrème."

#3 Zonnebrandcrème

Gebruik altijd een zonnebrandcrème. Altijd en overal. "80% van alle huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon. Punt."

Er zijn maar weinig zaken waar de dermatologen het zo over eens zijn en dat is het gebruik van een zonnebrandcrème. "Ook in de winter, als het regent en je de hele dag binnen zit. In het belang van een gezonde huid kan je maar beter het zekere voor het onzekere nemen."

"Soms volstaat een crème met SPF 20, of een BB-Cream met een factor, maar zodra de zon gaat schijnen, zul je meer uit de kast moeten halen. Vooral als je gevoelig bent voor pigmentatie, zul je dagelijks een zonnebrandcrème met SPF30 of 50 moeten gebruiken."

Wil je meer weten over zonnebrandcrème, lees dit artikel dan nog eens goed door: Als je dit gelooft over een zonnebrandcrème, dan heb je een groot probleem.

Furrow op Instagram