arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Couperose verwijderen

Couperose verwijderen: hoe, wat, waar?

Rood, gevoelig en (kleine) gesprongen bloedvaatjes, oftewel: couperose. Don't keep your hopes up high, maar er bestaat helaas geen makkelijke weg om (bestaande) couperose te verwijderen. Maar dat betekent niet dat je bij de pakken neer hoeft te gaan zitten.

Couperose

De eerste stap is ervoor zorgen dat de couperose in ieder geval niet erger wordt.
Antioxidanten zijn de sleutel tot succes. Niacimide, panthenol en ergothioneïne versterken je huidbarrière, neutraliseren vrije radicalen en zorgen ervoor dat je beter beschermd bent tegen de schadelijke invloeden van buitenaf.

Over schadelijke invloeden van buitenaf gesproken: door alleen al een zonnebrandcrème kun je het leed dat couperose heet beperken.

Nd YAG-laser

Zeg je couperose, dan zeg je mild, tenzij het gaat om een oplossing op lange termijn. Wil je namelijk definitief van je rode huid verlost worden, dan is er grof geschut nodig.
Met de Nd YAG-laser (1064 nm) kun je op een veilige en gecontroleerde manier gesprongen bloedvaatjes dichtschroeien en tegelijkertijd ook je huid verstevigen.

Ook IPL/OPL is behoorlijk effectief in het verwijderen van couperose. Deze methode vermindert gesprongen bloedvaatjes met behulp van licht. Door de hemoglobine te verwarmen worden de bloedvaatjes vernietigd en is je huid egaler en minder rood.

Zelfs als je de couperose volledig onder controle hebt en er geen gesprongen bloedvaatje meer te zien is, zul je nog steeds milde huidverzorgingsproducten moeten gebruiken, dagelijks een zonnebrandcrème moeten smeren en bij voorkeur eens per jaar één van bovenstaande behandelingen moeten herhalen.

Door termen als gesprongen bloedvaten klinkt couperose ernstig, maar deze aandoening is niet gevaarlijk. Bovenstaande manieren om couperose te verwijderen zijn dan ook zeker geen noodzakelijk kwaad.

Furrow op Instagram