arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Couperose wegsmeren met een crème

Couperose verminderen met een crème

Het begint vaak met een verdwaald adertje op je wangen, maar voordat je het weet zit je constant met rode wangen opgescheept. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "Couperose kun je herkennen aan kleine bloedvaatjes in je huid, die niet meer vanzelf verdwijnen. Ze komen vooral voor op je wangen, maar je ziet ze soms ook op je kin, neus en/of decolleté." De oorzaak is helaas niet bekend: "Erfelijkheid speelt een rol, maar ze kunnen ook gewoon spontaan ontstaan. En ook tijdens de zwangerschap kan het zijn dat je last van couperose krijgt."

Bij couperose is het mechanisme van verwijden en vernauwen van de bloedvaten verstoord, waardoor de adertjes altijd aan de oppervlakte van je huid te zien zijn. "Ze verwijden als je huid warm is en zodra deze kouder wordt, vernauwen ze weer."

Crème tegen couperose

Helaas zijn er geen crèmes of serums die couperose op miraculeuze wijze laten verdwijnen. Je kunt wel proberen om met de juiste huidverzorgingsproducten ervoor te zorgen dat de symptomen niet erger worden. "Je doet er sowieso goed aan om producten te kiezen speciaal voor de gevoelige huid." Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd is en gebruik altijd een zonnebrandcrème. "En er zijn ook producten die speciaal bedoeld zijn om de roodheid te verminderen of maskeren."


Bijpassend product: BABOR Couperose Dual Solution: een serum waarmee je de symptomen van couperose kunt verminderen en met behulp van de groene pigmenten in de primer kun je een rode huid camoufleren.

Couperose erger in de winter

Worden de symptomen van couperose erger in de winter dan kan het zijn dat de overgang van warm naar koud daar de reden van is. Elian: "Het zijn vaak de temperatuurwisselingen in combinatie met de snijdende wind die ervoor zorgen dat couperose verergert. Je kunt dit niet helemaal voorkomen, het enige wat je kan doen is je altijd beschermen tegen de zon. Ondanks dat het koud en bewolkt is, blijft het belangrijk om elke dag een crème met een factor te gebruiken."

Mild, milder, mildst: "Je kunt couperose niet met een crème verminderen, maar als je voor een exfoliant met salicylzuur (geen scrub!) kiest en daarnaast ook nog een dagcrème met vitamine C, niacinamide en antioxidanten gebruikt, doe je er in ieder geval alles aan om te voorkomen dat je couperose erger wordt."


Bijpassend product: BABOR AHA10 + 10 Peeling Gel. Met behulp van pyrodruivenzuur en melkzuur verwijder je dode huidcellen en versnel je tegelijkertijd de vernieuwingsprocessen van je huid. Antioxidanten zoals vitamine C en thiotaine hebben een anti-agingwerking en beschermen ondertussen je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram