arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bruin zonder zonnebank

In 3 stappen bruin zonder zonnebank!

Als je het positief bekijkt, dan kun je zeggen dat de dagen weer langer worden en dat de lente in aantocht is. Zie je het ietwat somberder in dan kan je stellen dat dat nog minimaal twee maanden duurt. Om te voorkomen dat je in een winterdepressie schiet, geef je met deze 3 stappen weer kleur aan je leven. Een bruine kleur om precies te zijn. Bruin zonder zonnebank.

Stap 1

Alles valt of staat met een goede voorbereiding. Reinig je gezicht, epileer je wenkbrauwen, scrub je huid en breng een verzorgend serum en/of dagcrème aan. Essentieel is een gehydrateerde huid. Voordat je überhaupt aan een zelfbruiner denkt, zul je eerst droge, ruwe plekjes moeten aanpakken.

Is je huid erg droog, gebruik dan een aantal dagen van tevoren een verzorgend masker. Alleen op een gezonde huid kun je een selftanner egaal en zonder vlekken aanbrengen. O ja, en als je dan toch bezig bent: epileer alvast je wenkbrauwen en verwijder andere (dons)haartjes in je gezicht.

Kies een zelfbruiner die bij jouw huidtype én levensstijl past. Zo zijn er producten te koop die je alleen van een zomerse gloed voorzien, maar je hebt ook selftanners waarbij het net lijkt of je drie weken op Ibiza hebt doorgebracht.
Gebruik je vitamine A-zuurcrème of retinol hou er dan rekening mee dat deze het resultaat van je zelfbruiner kunnen beïnvloeden.

Stap 2

Haastige spoed is zelden goed. Moet je binnen tien minuten de deur uit, stel het gebruik van een zelfbruiner dan uit tot een ander tijdstip. Kies voor het aanbrengen een moment uit waarop je alle tijd hebt om het resultaat te beoordelen en eventuele fouten te herstellen. Dat bespaart je een hoop ellende (en bruine vlekken op je kleding!) achteraf.

Bruin zonder zon werkt ook door op je haren, dus vermijd in ieder geval je wenkbrauwen en pas op rond je haarlijn. Je zou wel kunnen overwegen om nog een kleine hoeveelheid rond je ogen aan te brengen, maar deze (extra) stap is wel alleen geschikt voor de gevorderde.

En is het nog nodig om te zeggen dat je na het gebruik van een zelfbruiner gelijk je handen moet wassen?

Stap 3

Bij de derde stap draait het er allemaal om het resultaat zo lang mogelijk te behouden. Het is de dihydroxyaceton (DHA) in een zelfbruiner die je bovenste huidlaag (hoornlaag) verkleurt, waardoor je een bruin kleurtje krijg. Het natuurlijk afschilferingsproces van je huid zorgt ervoor dat deze kleur binnen een aantal dagen weer verdwijnt. Ben je blij met het resultaat? Herhaal dan stap 1 & 2 één keer per week om je bruine kleur te behouden.

Toch vlekken? Geen man overboord, met een scrub werk je deze zo weer weg. En anders doen je dode huidcellen vanzelf het werk. Citroen is trouwens geen optie, zie top 5: DIY-ingrediënten die je beter kunt vermijden.

Furrow op Instagram