arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
bodylotion-bodymilk-bodygel-4

Bodylotion, olie, butter of gel?

Bodylotion, olie, butter of gel

Je hebt waarschijnlijk al een hele dagtaak aan je gezicht, maar mocht je ’s ochtends (en ’s avonds!) nog tijd overhebben, dan is het misschien een idee om jezelf na het douchen in te smeren met een bodylotion, bodyolie, bodybutter of gel. Welk product voor jou geschikt is, hangt helemaal af van je huidtype en zelfs het jaargetijde speelt een grote rol (lees: in de winter een ander soort crème, dan in de zomer). De verschillen op een rij:

Bodylotion of bodycrème

Een bodylotion kun je in principe het hele jaar door gebruiken. Een lotion is vaak een dunnere crème die snel intrekt en je makkelijk uitsmeert. Is je huid in een goede conditie en heeft hij over het algemeen weinig verzorging nodig, dan kun je alleen volstaan met je lichaam regelmatig in te smeren met een bodylotion.

Een bodycrème is een steviger product. Het smeert hierdoor iets minder makkelijk uit én het duurt langer voordat het ingetrokken is, maar is ook ideaal voor de verzorging van een normale huid.

bodylotion-bodymilk-bodygel-3

Bodygel en bodymilk

Een bodygel en bodymilk zijn geschikt voor de iets vettere huid. Maar voor deze producten geldt dat ze vooral ideaal zijn tijdens de zomermaanden. Beide hebben namelijk een verkoelend effect en zijn daarom erg fijn om te gebruiken als je huid verbrand is (wat natuurlijk nooit voorkomt!).

body-butter-cream

Bodybutter

Heb je een droge huid, dan is het misschien verstandig om toch voor een wat voller product te kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden is een bodybutter enigszins boterachtig, en iets vetter dan een bodylotion of -crème. Hij werkt vochtinbrengend en is dan ook ideaal om in de winter te gebruiken.

De lage temperaturen en gure wind gaan dwars door je kleren heen en het is dan ook niet zo gek dat je vooral in deze maanden te maken hebt met een droge huid. Een bodybutter biedt je in de winter niet alleen extra bescherming, maar voedt je huid tegelijkertijd waardoor hij na gebruik gelijk weer zacht en soepel aanvoelt.

bodylotion-bodymilk-bodygel-1

Olie

Een droge huid is ook gebaat bij olie. Het is alleen belangrijk dat je geen haast hebt, aangezien het een tijd duurt voordat de olie door je huid wordt opgenomen. Daarom breng je een olie bij voorkeur in de avond aan, zodat je huid de hele nacht de tijd heeft de olie op te nemen en je optimaal gebruik kan maken van de voedende eigenschappen.

Van amandelolie tot jojobaolie: bodyolie is er echt in alle soorten en maten. Welk olie het beste bij jouw huid past, is vaak een kwestie van proberen. Er zit dus niks anders op dan meerdere soorten uit te proberen om zo de beste olie voor jouw huid te vinden.

Wat is jouw favoriete huidproduct?

Furrow op Instagram