arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Waxen met suiker

Benen, bikinilijn, oksels én wenkbrauwen waxen met suiker

Geen parabenen, conserveringsmiddelen, hypoallergeen en zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Sarah Piening, sugar waxing-expert: "Waxen met suiker is een 100% natuurlijke behandeling om je benen, bikinilijn en oksels te ontdoen van ongewenste haargroei."

Officieel mag je het ook eigenlijk geen wax noemen. "Strikt genomen is suikerwax inderdaad geen hars, maar een mengsel van suiker, water en citroenzuur. De overeenkomst met waxen en harsen is dat je met deze methode haren kunt verwijderen."

Mocht er onverhoopt nog wat restant suikerwax achterblijven, dan kan je dit heel eenvoudig weer oplossen met water.

In tegenstelling tot harsen of waxen kan je je huid (bijna) niet beschadigen met suiker, waardoor deze ontharingsmethode een stuk gebruiksvriendelijker is. "Sugar waxing werkt in principe op dezelfde manier als harsen, alleen is er minder warmte nodig. Dit maakt de behandeling an sich minder gevoelig én vermindert tegelijkertijd de kans op complicaties."

Geen huidbeschadiging, brandwonden of blauwe plekken. "De suiker smelt in je huid, om het haarzakje heen. Het meest eenvoudige is om suikerwax in de richting van de haargroei te verwijderen, hierdoor wordt de kans dat het haar afbreekt ook minder klein. En is er ook minder kans op ingegroeide haren na afloop. Mocht er onverhoopt nog wat restant suikerwax achterblijven, dan kan je dit heel eenvoudig weer oplossen met water."

Hygiënisch

De ene suikerwax is de andere niet. "Natuurlijk worden er ook suikerpasta's gebruikt waaraan toch geur- en kleurstoffen zijn toegevoegd, maar de pure variant bestaat alleen uit suiker, water en citroenzuur, waardoor er relatief weinig kans is op een allergische reactie. En de behandeling is hygiënischer, want in suiker kunnen geen bacteriën overleven."

If it sounds too good to be true, it is too good to be true. "Net zoals bij ontharing met hars, is het belangrijk om niet meteen na de behandeling onder een hete douche te stappen, geen geparfumeerde producten te gebruiken en terughoudend te zijn met blootstelling aan de zon." En scrubben om ingegroeide haren te voorkomen.

Sugar waxing

Voor meer informatie over sugar waxing, of voor het plannen van een behandeling, kan je terecht op de website van Beauty Bewust.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram