arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Avocado-olie-huid

Avocado-olie voor je huid

Tijdens de lunch een speltcracker met avocado en 's avonds een gezonde maaltijdsalade met avocado, maar vergeet vooral ook niet avocado-olie op je gezicht te smeren: Dieke van Groningen, Puur Company: "Olie als huidverzorging wordt steeds populairder. En daar is een reden voor."

Je huid bestaat voor 70% uit water, 25% uit proteïne (eiwitten), 2% uit vetten en de resterende 3% bevat spoorelementen zoals bijvoorbeeld mineralen. "Juist die 2% vet speelt een cruciale rol in het beperken van vochtverlies en voor het behoud van de elasticiteit van je huid. Het is dus heel belangrijk om het vetgehalte van je huid op peil te houden."

Avocado-olie

En daar kan avocado-olie een rol in spelen. "De functie van avocado-olie is enorm veelzijdig. Deze olie is namelijk in staat je vetcellen (lipiden) van binnenuit op te bouwen, waardoor de collageen- en elastinevezels beter in je huid behouden blijven. Daar komt bij dat hij makkelijk is in gebruik, omdat hij vanwege zijn celstructuur vrij snel door je huid wordt opgenomen."

Vochtarme huid

En avocado-olie is ideaal als je een vochtarme huid hebt (niet te verwarren met een droge huid). Dieke: "Avocado-olie helpt de vetwaarde van je huid te herstellen, zonder de talgproductie te beïnvloeden. Vooral een vochtarme huid heeft hier baat bij."

Vergeet trouwens niet een flesje avocado-olie (met een hoog percentage aan avocado!) in je koffer te stoppen als je met vakantie gaat. "Natuurlijk kan hij een zonnebrandcrème nooit vervangen, maar de hoeveelheid luteïne in deze olie is opvallend. Deze bioactieve stof heeft de beschermende eigenschap van een antioxidant en werkt als een natuurlijke SPF. In combinatie met zijn herstellende werking en het feit dat hij je huid beschermt tegen uitdroging, maakt dat je hem eigenlijk overal mee naartoe zou moeten slepen."

Te veel olie

Zelfs voor avocado-olie geldt dat je het niet moet overdrijven. "Je kan je huid ook overvoeden, maar dat kan met alles. Het is goed om regelmatig avocado-olie te gebruiken, maar hou dan wel rekening met het percentage. Tot aan 19% zou je er bij dagelijks gebruik geen last van moeten hebben, maar wil je elk risico op overvoeden vermijden kies dan voor een blend met avocado."

Furrow op Instagram