arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
puistjes-wang

De oorzaak van puistjes!

Bijna niets is zo vervelend als een pukkel. Hij komt nooit gelegen en vooral niet als hij pontificaal op je voorhoofd zit, of midden op je neus. Het gekke is dat puistjes meestal op dezelfde plaats in je gezicht opduiken. En daar is een reden voor, want de plek van je puistje is veelzeggend. Dit is de oorzaak van jouw puistje:

Kin

Vooral rond je menstruatie komen ze ineens tevoorschijn. Hormonen zijn dan ook meestal de oorzaak van puistjes op je kin. Maar stiekem ook je mobiele telefoon, of onbewust net iets te vaak je kin aanraken kunnen de achterliggende reden zijn van je onrustige huid.

Het is natuurlijk altijd goed om veel water te drinken, maar om je hormonen weer zo snel mogelijk in balans te krijgen (of houden!) helpt het ook om veel te slapen. Maar ook vette vis, net iets vaker je handen wassen en altijd oortjes gebruiken voor je mobiele telefoon doen wonderen voor een egale kin.

Voorhoofd

Een puistje op je voorhoofd kan wijzen op verterings- of darmproblemen. Maar ook stress, ongezond eten en te weinig slaap kunnen de veroorzaker zijn. Maar voordat je gelijk je levensstijl drastisch gaat omgooien: ook je shampoo of conditioner kan voor die ontsierende pukkel op je voorhoofd zorgen.

Probeer eerst de oorzaak te achterhalen. In geval van stress, zorg dat je wat vroeger naar bed toe gaat. En ook hier doet water weer wonderen voor je huid.

Wordt je onrustige huid veroorzaakt door haarproducten dan kan het helpen om je gezicht pas te reinigen nadat je je haren gewassen hebt. Of ga op zoek naar een nieuwe favoriete shampoo.

puistjes-kin

Wenkbrauwen en slapen

Slechte doorbloeding, fast food, problemen met je galblaas, alcohol én een vies kussensloop kunnen zorgen voor pukkels rond je wenkbrauwen en slapen. Net iets vaker je dekbed verschonen, gezonder eten en water zijn vaak voldoende om je huid enigszins te kalmeren.

Nek

En ondanks dat eiwitten en collageen niet zonder elkaar kunnen, kan het zijn dat als je te veel eiwitten eet, je last krijgt van een onrustige huid. Vooral puistjes op je rug of in je nek duiden erop dat je misschien iets minder eieren moet gaan eten.

Ook als je nieren niet optimaal functioneren kun je last krijgen van pukkels in je nek.  Water is het key word en let op met te veel koffie, thee en alcohol. En als je dan toch bezig bent: vermijd ook te zout voedsel.

Neus

Bijna net zo irritant als die op je voorhoofd, maar ook een pukkel pontificaal op je neus kan er ook voor zorgen dat je instant chagrijnig bent. Ze worden meestal veroorzaakt door een opstandige darm. Een opgeblazen gevoel of verstopping mogen dan al ellendig genoeg zijn, meestal krijg je er ook een pukkel op, of rond je neus bij cadeau. Eet een periode minder zout en verhoog de opname van vitamine B. Grote kans dat je binnen een aantal dagen van al je (darm)problemen verlost bent..

oorzaak-puistjes-2

Wangen

Vieze make-upkwasten zijn meestal de oorzaak van puistjes op je wangen. En blush of rouge mag je dan gezonde blosjes geven, ze kunnen ook verstopte poriën veroorzaken.

Maar puistjes op je wangen kunnen ook te maken hebben met te veel en te vet eten. En ook hier kan het extra verschonen van je dekbed geen kwaad.

Mond

Te pittig of te vet eten kan puistjes rond je mond met zich meebrengen. En zelfs met droge lippen is het nog beter om geen Labello, vaseline en andere producten te gebruiken die je huid afsluiten. Maar het kan ook zeker geen kwaad om met een kritisch oog naar je tandpasta te kijken.

Furrow op Instagram