arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gezictsolie tegen acne

Gezichtsolie tegen acne

Als je last hebt van acne sta je waarschijnlijk niet te springen om olie op je gezicht te smeren, maar misschien moet je het toch eens overwegen. Dieke van Groningen, Puur Company: "Het is niet zo gek dat je huiverig bent voor olie of andere volle producten, want bij de aanpak van acne worden deze vaak vermeden. Er wordt eerder gebruikgemaakt van desinfecterende gels of uitdrogende producten."

Maar soms lost dat het probleem niet of maar gedeeltelijk op. "Erytromycine, Eryacne en bijvoorbeeld ook Clearasil hebben als doel om je huid uit te drogen en zo de acne te verminderen. Vaak is dit een kortetermijnoplossing, omdat hierdoor ook juist de talgproductie kan toenemen en je op den duur zelfs het tegenovergestelde effect bereikt. In plaats daarvan kan je ook een olie gebruiken die net zo heilzaam is, maar wel de talglaag intact houdt."

CBD-olie

Nog redelijk onbekend is CBD-olie, oftewel: cannabidiol-olie. "Niet te verwarren met wietolie, want van die olie word je ook high, maar CBD wordt vanwege zijn ontstekingsremmende werking steeds vaker gekoppeld aan acne."

Neemolie

Hetzelfde geldt voor neemolie: "Ook niet bekend bij het grote publiek, maar deze olie heeft zowel een anti-inflammatoire werking, maar daarnaast ook nog voedende en beschermende elementen."
Wel iets om van tevoren rekening mee te houden: Neemolie is een vrij rijke olie met een indringende (zwavel- en knoflook)geur. "Waar je ook niet zomaar omheen kan, want dat zijn juist de ingrediënten die deze olie zo effectief tegen acne maken."

Jojoba-olie

Mocht je het liever in een ietwat veiligere hoek zoeken, dan kan je ook voor jojoba-olie kiezen. "Deze olie heeft ook een zuiverende werking op je huid, maar is wel veel gebruiksvriendelijker. Het is een vrij lichte olie, die makkelijk door je huid wordt opgenomen. Daar komt bij dat hij je poriën niet verstopt en overtollig talg oplost. Je moet je ook goed bij een olie voelen. Als je een onzuivere huid hebt is het belangrijk dat hij niet al te vet aanvoelt."

Wil je liever helemaal geen olie gebruiken, dan kan je eventueel ook voor een product met aloë vera kiezen. "Aloë vera is dan wel geen olie, maar voedt je huid wel. En dat is waar het bij het verminderen van acne om draait: voeden, in plaats van uitdrogen."

En dan nog een laatste opmerking: "Het is goed om je te realiseren dat je acne ook niet altijd van buitenaf kunt oplossen. Soms kun je gewoon niet om een antibioticum heen. Maar dan wel in combinatie met een mild reinigingsproduct, dat wel vuil en viezigheid verwijdert, maar je talgproductie niet beïnvloedt."

Furrow op Instagram