arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Crème tegen acne

De beste crème tegen acne

Acne vulgaris, beter bekend als jeugdpuistjes, beperkt zich helaas niet altijd tot puberteit. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "Als je last hebt van acne, is er eigenlijk altijd sprake van een verstoorde hormoonbalans."
Je leeftijd is (meestal) niet van invloed op de behandeling. "Het maakt niet uit hoe oud je bent, het is vooral belangrijk om de acne goed te behandelen, om zo pigmentvlekken en/of littekens te voorkomen."

Acne verminderen is geen gemakkelijke klus. Zelfs met de beste crème tegen acne zul je nog een hoop geduld moeten hebben: "Voor alle producten geldt, dat je ze een aantal maanden moet gebruiken voor je resultaat ziet."

Vitamine A-zuurcrème

Zeg je acne, dan zeg je natuurlijk vitamine A-zuurcrème. "Door alle commotie zou je bijna vergeten dat vitamine A-zuurcrème van oorsprong een medicijn is tegen acne. Het huidverjongende gedeelte is een zogenoemde off-labelindicatie van de crème. In de bijsluiter van vitamine A-zuurcrème wordt dan ook alleen gesproken over de behandeling van dit huidprobleem."

Tretinoïne stimuleert de celdeling, verbetert de doorbloeding van je huid en voorkomt nieuwe ontstekingen. "Het resultaat van vitamine A-zuurcrème laat meestal even op zich wachten, maar vaak zie je binnen twee tot zes maanden dat de textuur van je huid verbetert en acne langzaam vermindert."

Wil je vitamine A-zuurcrème zonder recept bestellen, dan kan dat via deze link. Lees voor gebruik de bijsluiter.


Differin

Vind je vitamine A-zuurcrème te veel van het goede, dan is er Differin: "Deze crème wordt gezien als de milde versie van vitamine A-zuurcrème. Dat is ook de reden dat hij vaker op jongere leeftijd (puberteit) als medicijn tegen acne wordt voorgeschreven."

Bij Differin is adapaleen het werkzame ingrediënt tegen acne: "Adapaleen is ook een retinoïde en zorgt voor een versnelde exfoliatie van je huid en hij stimuleert tegelijkertijd ook de aanmaak van collageen en hyaluronan. Hierdoor wordt je huid steviger, verminderen onzuiverheden en wordt je huid egaler."

Differin online bestellen

Differin is voor 57,50 euro verkrijgbaar via de website van Dokteronline.


Duac Acne Gel

En dan is er nog Duac Acne Gel. "Deze medische crème wordt meestal geadviseerd als er sprake is van lichte tot matige acne. Hij bevat clindamycine, een antibioticum dat bacteriën doodt en benzoylperoxide die de groei van de bovenste huidlaag remt, waardoor talgklieren minder snel verstopt raken."

Duac Acne gel heeft trouwens ook een kalmerende werking op je huid. "Hij vermindert de aanmaak van talg, waardoor je huid minder snel vet wordt."

Gebruik je liever geen medische crème dan is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om acne met andere middelen onder controle te krijgen: “Je kunt proberen om acne onder controle te krijgen door twee keer per dag je gezicht te reinigen, regelmatig te scrubben en te peelen. Daarnaast kan ook het dagelijks gebruik van producten met salicylzuur al voor een enorme verbetering van je huid zorgen.”

Furrow op Instagram