arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Acne-littekens-verwijderen

Acnelittekens verwijderen met fillers

Fillers? Acne? Klopt het dat je acnelittekens ook kunt behandelen met fillers? Wat zijn de ervaringen met deze behandeling?

Acne an sich is al vervelend genoeg, maar meestal zit je jaren later nog met de gevolgen opgescheept. Cosmetisch arts Patrice Visser: "Zelfs als je de discipline hebt kunnen opbrengen om niet aan je gezicht te zitten, kunnen de ontstekingen nog voor littekens zorgen. Meestal geldt: hoe ernstiger de acne, hoe groter de gevolgen, maar soms kan een lichte vorm van acne ook al littekens veroorzaken. Hoe gevoelig je bent voor het maken van littekens verschilt per persoon."

Littekens door acne

Naast hyperpigmentatie (rode en/of donkere vlekken) zijn er twee verschillende soorten acnelittekens: "Littekens met weefseltoename en littekens met weefselverlies. En vooral die laatste kun je perfect behandelen met (hyaluronzuur)fillers."

Hyaluronzuur heeft als belangrijkste eigenschap dat het water vasthoudt. En niet zomaar een beetje water, maar tot duizend maal het eigen volume. Op die manier draagt het niet alleen bij aan de soepelheid van gewrichten, maar ook aan de veerkracht en souplesse van je huid.

Fillers worden vaak gekoppeld aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, maar je kunt er ook heel goed acnelittekens mee behandelen: "Er zijn verschillende technieken om acnelittekens te verminderen, van siliconengel tot aan een chemische peeling. En zelfs botox en fillers behoren tot de mogelijkheden."

Beste behandeling tegen acne

Wat uiteindelijk de beste behandeling van acnelittekens is, is dan ook niet zo makkelijk te zeggen: "Het hangt af van de grootte en de diepte van je littekens, maar ook van je budget en of je agenda bijvoorbeeld een eventuele downtime toestaat van 7 dagen."

Met behulp van hyaluronzuurfillers kun je niet alleen (diepe) littekens verminderen, maar verbeter je ook de structuur van je huid. "Hyaluronzuur heeft als belangrijkste eigenschap dat het water vasthoudt. En niet zomaar een beetje water, maar tot duizend maal het eigen volume. Op die manier draagt het niet alleen bij aan de soepelheid van gewrichten, maar ook aan de veerkracht en elasticiteit van je huid."

Fillers

Door een hyaluronzuurfiller in de littekens te plaatsen worden kuiltjes, deukjes en andere oneffenheden opgevuld en tegelijkertijd je huid gehydrateerd: "Het is een relatief onbekende methode, maar het resultaat is spectaculair. En de risico's zijn minimaal."

Het enige waar je rekening mee moet houden zijn blauwe plekken. Patrice: "Bij elke fillerbehandeling is er een kans op blauwe plekken en/of een beurs gevoel. Dat is bij de behandeling van acnelittekens met fillers niet anders. Soms is je huid opgezwollen na de behandeling en moet je ook één tot twee dagen na de behandeling er rekening houden mee houden dat er (extra) zwelling kan ontstaan. Maar het resultaat is het vaak meer dan waard."

Furrow op Instagram