arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
3 x tips tegen een rode huid

3 x de beste tips tegen een rode huid

Een rode huid wijst 9 van de 10 keer op de huidaandoening rosacea. Wat begint met een lichte roodheid rond je neus, wang of kin, breidt zich langzaam uit met gebroken bloedvaten, bultjes en onderhuidse ontstekingen.
Rosacea kan je niet genezen, maar er zijn wel manieren om de symptomen te verminderen. 3 x tips tegen een rode huid.

Slaap

Er zijn heel veel triggers die de symptomen van rosacea aanwakkeren: cafeïne, pittig eten, alcohol en stress. Helaas reageert de één anders op prikkels, dan de ander. Het kan zijn dat jouw symptomen erger worden als je cappuccino drinkt, terwijl de ander weer sterk reageert op alcohol. Het is een kwestie van trial and error om erachter te komen wat jouw triggers zijn.

Stress is dodelijk voor elke huidaandoening, maar zeker voor rosacea. Hetzelfde geldt voor te weinig slaap of onregelmatige uren. Je huid 'herkent' dit als stress en reageert hier vaak op met een rode huid en vlekken. Op tijd naar bed dus. Klinkt simpel en dat is het ook.

Don't touch the face

Als je rosacea googelt, kom je afbeeldingen tegen van extreme roodheid en grove poriën (neus), maar meestal zijn de symptomen veel subtieler. Denk aan een droge huid, kleine bultjes en/of puistjes en couperose.
De bultjes die je vaak ziet bij rosacea zijn niet het gevolg van opgehoopte talg, maar ontstoken haarvaatjes. Het heeft dus ook geen zin om ze 'uit te drukken.

Als je niks fout wilt doen, ga dan in ieder geval niet experimenteren. Neem het zekere voor het onzekere en gebruik eigenlijk alleen producten die een milde, verzachtende of ontstekingsremmende werking hebben.
Verder geen sauna en ook niet onder de zonnebank. En blijf vooral zo ver mogelijk uit de buurt van pukkelcrèmepjes of andere uitdrogende producten.

Mild

Rosacea is niet altijd even actief. Zo kan het zijn dat je een (lange) periode nergens last van hebt, en dan opeens weer een rode huid krijgt.
Hoe dan ook is mild het devies. Mild reinigen, om vervolgens je huid te kalmeren, hydrateren en beschermen.

Een serum met antioxidanten (vitamine C en E) en huidherstellende ingrediënten zoals astaxanthine en niacinamine. En vermijd bij voorkeur de zonnebank, sauna en de zon. Gebruik hoe dan ook een hoge beschermingsfactor.
En wil je er echt alles aan doen om de symptomen te onderdrukken dan kun je nog extra omega 6 en 9 slikken, vitamine C, D en zink.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram