arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gezichtsdetox

De 28 dagen gezichtsdetox

Kan je je geen leven zonder crème voorstellen en gebruik je het liefst zo veel mogelijk huid verzorgingsproducten? Maar heb je daarnaast ook last van een droge en onzuivere huid? Dan is de gezichtsdetox misschien iets voor jou. Tijdens een periode van 28 dagen mag je wel alles eten, maar niet alles smeren.

Het is misschien even afzien (maar waar is het anders een detox voor?!), want bij de gezichtsdetox gebruik je namelijk 4 weken lang geen serum, masker, dag- en/of nachtcrème. Je leest het goed.
Het enige wat is 'toegestaan' tijdens deze detox is het gebruik van (natuurlijke) reinigingsproducten en een zonnebrandcrème. Met de toevoeging dat deze producten bij voorkeur ook zo natuurlijk mogelijk zijn. In ieder geval zonder parfum, alcohol, parabenen en andere synthetische toevoegingen.

Gezichtsdetox

Het doel van een gezichtsdetox is om de balans van je huid te herstellen, zonder hulp van buitenaf. Terug naar de basis. En dat betekent dat je alleen je huid mag reinigen en beschermen met natuurlijke producten en verder de natuur zijn werk laat doen. Of in dit geval je huid.
Hoeft niet mag wel: eventueel kun je het vernieuwingsproces nog enigszins ondersteunen met behulp van een milde scrub, maar ook hiervoor geldt dat deze zo natuurlijk mogelijk moet zijn.

Detox

Je mag tijdens de gezichtsdetox wel alles eten, maar voor een maximaal resultaat laat je ook koffie, wijn en frisdrank staan, drink je zo veel mogelijk water en leef je verder ook zo gezond mogelijk.

Na 28 dagen heeft je huid zich volledig vernieuwd en ben je klaar voor een schone, frisse start.
En je snapt dat je na die 4 weken het gebruik van je huidverzorgingsproducten weer langzaam zult moeten opbouwen. Wil je het effect van de detox zo lang mogelijk behouden vermijd dan zo veel mogelijk producten met minerale olie, paraffine, microkristallijne wax, petroleum, vaseline en/of siliconenolie.

Onderhoud

Voel je vooral niet schuldig als er na verloop van tijd weer een aantal slechte gewoontes insluipen: één keer per jaar een detox voor je gezicht is genoeg voor het behoud van je gedetoxte huid.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram