arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
diy-scrub-handen-2

Droge handen verzorgen

Droge handen verzorgen in de winter

Als je dacht dat je gezicht het al zwaar heeft… Het is nog niks vergeleken met wat je handen allemaal te verduren hebben. Zon, wind, water en zeep en daarnaast krijgen ze lang niet altijd alle aandacht die ze verdienen. Om over een eventuele zonbescherming nog maar te zwijgen.

Een handcrème als je handen droog zijn, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Op zich best jammer, want ze verdienen eigenlijk net zo’n goede verzorging als de rest van je huid.

De huid van je handen

De huid van je handen is niet overal hetzelfde. Zo hebben je handpalmen bijvoorbeeld geen haren en haarzakjes. Dit betekent dat er ook geen talgkliertjes aanwezig zijn en er dus nauwelijks talg (en dus vet!) op dit gedeelte van je hand geproduceerd wordt. Wel is het onderhuidse vetweefsel vrij dik, wat je handpalmen dan wel weer goed beschermt.

diy-scrub-handen-3

De huid op je hand is een stuk minder dik. Er groeien wel enkele haartjes die de huid vet houden door middel van talgkliertjes. Maar ook hier zijn er een stuk minder talgklieren te vinden dan op de rest van je huid. Het voordeel hiervan is dat je op je handen bijna nooit last hebt van een onrustige huid of acne, nadeel is dat je huid er moeite mee heeft om je handen goed vet te houden. Combineer dit met de soms extreme weersomstandigheden waar je handen aan blootstaan, en je snapt waarom je handen vaak zo snel droog zijn.

Handcrème

Om te beginnen doe je er goed aan je handen regelmatig goed in te smeren met een speciale handcrème. Kies een crème die goed bij je huid past, maar hou vooral ook rekening met jouw levensstijl. Was je bijvoorbeeld vaker dan gemiddeld je handen, smeer ze dan ook wat vaker in. Zeep droogt je huid uit, dus dan kunnen je handen meestal wel een extra laagje crème gebruiken.

diy-scrub-voor-handen-1

DIY handscrub

Ook kun je ervoor kiezen om je handen één keer per week te scrubben. Je hoeft heus geen aparte handscrub te kopen, maar je kunt hem net zo makkelijk zelf maken.

Voor een DIY handscrub heb je nodig; kokosnootolie, gemalen koffiebonen, olijfolie en een vanillestokje (voor de geur). Voor dit masker verwarm je twee eetlepels kokosnootolie in een bakje met heet water. Voeg er twee eetlepels gemalen koffie bij en een eetlepel olijfolie. Meng het geheel goed door elkaar. Als laatste snij je het vanillestokje open en doe je de vanille bij je mengsel. Mix alles weer goed door elkaar tot er een fijne substantie ontstaat. Breng de DIY handscrub aan op je handen. Vervolgens maak je handwasbewegingen (een beetje zoals chirurgen doen voor ze gaan opereren), en zorg je dat je je hele handen goed scrubt. Vervolgens spoel je de DIY handscrub af. Je handen voelen zachter dan ooit!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram