arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ben jij al summerproof?

Ben jij al summerproof?

Summerproof betekent dat je helemaal klaar bent voor de zomer. En je huid dus ook. Zo bereid je je voor op dat wat komen gaat: zon, zon en nog eens zon!

Last call: retinol

Er is geen enkele reden om met retinol te stoppen nu het zomer is. Integendeel zelfs. Deze krachtige antioxidant verbetert de stevigheid van je huid, waardoor je beter beschermd bent tegen de welbekende schadelijke invloeden van buitenaf, ook de zon.

Als je gevoelig bent voor pigmentvlekken, is het helemaal een goed idee om het gebruik van retinol nog even op te schroeven. Retinol gaat de aanmaak van overtollig melanine tegen en vermindert het risico op pigmentvlekken.

Er gaan geruchten dat retinol onder de invloed van de zon een chemische reactie in je huid teweeg kan brengen, waardoor je meer rimpels krijgt. Maar er wordt wel meer over retinol gezegd, zie artikel: Deze onzin over retinol moet je niet geloven.

Zonnebrandcrème

Zon in overvloed. Niks lekkerders dan het gevoel van de zon op je gezicht, zolang je maar een zonnebrandcrème gebruikt.
Als je je perfecte zonnebrandcrème al hebt gevonden en een verse tube in de kast hebt liggen, ben je summerproof. In alle andere gevallen: you're on a mission.

Zeker als je een gevoelige huid hebt, kan het vinden van de perfecte zonnebrandcrème lastig zijn. Kies in ieder geval voor een niet-comedogene zonnebrandcrème. De textuur van deze producten is vaak lichter, waardoor hij minder zwaar aanvoelt. En vermijd chemische filters en ingrediënten zoals parfum en alcohol. Zeker als je een gevoelige huid hebt.

Vitamine C-serum

Een vitamine C-serum is altijd een goed idee, zeker in de zomer. Vitamine C is één van de meest krachtige antioxidanten die pigmentvlekken voorkomt en vermindert.
Een vitamine C-serum beschermt je niet alleen tegen uv-stralen, maar met terugwerkende kracht herstelt hij ook de beschadiging aan je huid. Kan je al die uren bakken in olijfolie van vroeger goedmaken.

Hoe goed een vitamine C-serum ook is, het is geen vervanger van een zonnebrandcrème. Het is een kwestie van 'en-en.'

Hyaluronzuur

Zon betekent vochtverlies. En als je vocht verliest is het zaak om het weer aan te vullen. Allereerst door veel water te drinken, maar daarnaast kan je ook je huid helpen met hyaluronzuur.

Hyaluronzuur doet meer dan alleen het hydrateren van je huid, het 'zuur' ondersteunt namelijk ook het zelfherstellend vermogen van je huid. En dat laatste heb je hard nodig in de zomer.
Over goed idee gesproken: als je vitamine C en hyaluronzuur combineert, weet je helemaal zeker dat je goed zit. Dagelijks gebruik van beide ingrediënten kan zowel voor minder rimpels als minder pigmentvlekken zorgen.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram