arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ben jij al summerproof?

Ben jij al summerproof?

Summerproof betekent dat je helemaal klaar bent voor de zomer. En je huid dus ook. Zo bereid je je voor op dat wat komen gaat: zon, zon en nog eens zon!

Last call: retinol

Er is geen enkele reden om met retinol te stoppen nu het zomer is. Integendeel zelfs. Deze krachtige antioxidant verbetert de stevigheid van je huid, waardoor je beter beschermd bent tegen de welbekende schadelijke invloeden van buitenaf, ook de zon.

Als je gevoelig bent voor pigmentvlekken, is het helemaal een goed idee om het gebruik van retinol nog even op te schroeven. Retinol gaat de aanmaak van overtollig melanine tegen en vermindert het risico op pigmentvlekken.

Gebruik retinol altijd ’s avonds en voor het beste resultaat combineer je het ingrediënt met andere huidverzorgingsproducten die antioxidanten, huidherstellende ingrediënten en verschillende celcommunicerende stoffen zoals Dermaceutic Turn Over, de huidverjongende nachtcrème.

Kies in ieder geval voor zonnebrandcrème die speciaal ontwikkeld is voor je gezicht. De textuur van deze producten is vaak lichter, waardoor hij minder zwaar aanvoelt.

Zonnebrandcrème

Zon in overvloed. Niks lekkerders dan het gevoel van de zon op je gezicht, zolang je maar een zonnebrandcrème gebruikt.
Als je je perfecte zonnebrandcrème al hebt gevonden en een verse tube in de kast hebt liggen, ben je summerproof. In alle andere gevallen: you're on a mission.

Zeker als je een gevoelige huid hebt, kan het vinden van de perfecte zonnebrandcrème lastig zijn. Kies in ieder geval voor zonnebrandcrème die speciaal ontwikkeld is voor je gezicht. De textuur van deze producten is vaak lichter, waardoor hij minder vet en zwaar aanvoelt. En vermijd chemische filters en ingrediënten zoals parfum en alcohol. Zeker als je een gevoelige huid hebt.

Vitamine C-serum

Een vitamine C-serum is altijd een goed idee, zeker in de zomer. Vitamine C is één van de meest krachtige antioxidanten die pigmentvlekken voorkomt en vermindert.
Een vitamine C-serum beschermt je niet alleen tegen uv-stralen, maar met terugwerkende kracht herstelt hij ook de beschadiging aan je huid. Kan je al die uren bakken in olijfolie van vroeger goedmaken.

Hoe goed een vitamine C-serum ook is, het is geen vervanger van een zonnebrandcrème. Het is een kwestie van 'en-en.'

Hyaluronzuur

Zon betekent vochtverlies. En als je vocht verliest is het zaak om het weer aan te vullen. Allereerst door veel water te drinken, maar daarnaast kan je ook je huid helpen met hyaluronzuur.

Hyaluronzuur doet meer dan alleen het hydrateren van je huid, het 'zuur' ondersteunt namelijk ook het zelfherstellend vermogen van je huid. En dat laatste heb je hard nodig in de zomer.
Over goed idee gesproken: als je vitamine C en hyaluronzuur combineert, weet je helemaal zeker dat je goed zit. Dagelijks gebruik van beide ingrediënten kan zowel voor minder rimpels als minder pigmentvlekken zorgen.

Ben je op zoek naar een licht en luchtig serum voor de zomer met hyaluronzuur? Lees dan dit artikel over het huidverjongende serum van Profhilo Haenkanium nog eens door!

Furrow op Instagram