arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Zijden slaapmasker

Zijden slaapmasker goed voor je ogen?

Warm, zweet en licht: niet de meest ideale omstandigheden om goed te slapen. Tenzij je met een zijden slaapmasker op je ogen slaapt.

Slaapmasker = anti-aging

De absolute duisternis die je creëert door je ogen af te sluiten met een slaapmasker helpt namelijk echt om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Een zijden slaapmasker is zelfs een probaat anti-agingmiddel. En nee: een katoenen slaapmasker volstaat niet.

Om in slaap te vallen heb je melatonine nodig, maar het slaaphormoon is ook essentieel voor de kwaliteit van je slaap.
En hoe je je de volgende dag voelt. Het hormoon is ook van invloed op de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon. Als je te weinig slaapt, maak je namelijk ook minder serotonine aan. Los van het feit dat je moe bent, kan een verminderde aanmaak van serotonine er ook voor zorgen dat je niet lekker in je vel zit.

Zijden slaapmasker

Hoe ouder je wordt, hoe minder melatonine. Nu kan je de natuur een handje helpen door extra melatonine te slikken, maar het is slimmer om de natuurlijke productie te optimaliseren. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: met een zijden slaapmasker.

Zijde is zacht en vooral goed voor de tere huid rondom je ogen, maar heeft ook de bijzondere eigenschap dat het je oogcrème niet opslurpt. Bovendien is zijde van nature hypoallergeen, antibacterieel en antischimmel.
Nog meer redenen nodig? Het feit dat er zich in zijde geen huisstofmijt kan nestelen slaapt ook een stuk rustiger, toch?

Door de verduisterende kwaliteit van een slaapmasker voorkom je dat je door de eerste de beste zonnestraal wakker gemaakt wordt.
Trouwens niet alleen de stof van je slaapmasker speelt een rol, ook de kwaliteit van de sluiting en de veerkracht van het elastiek is essentieel om te voorkomen dat er stiekem toch nog licht door een kier naar binnen sluipt.

Voor meer informatie over het zijden slaapmasker (en het zijden kussensloop en de zijden pet) kan je terecht op de website van Silk Heaven.

Furrow op Instagram