arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
wenkbrauwen-verven-1

Wenkbrauwen verven

Witte wenkbrauwen mogen dan de trend voor 2015 zijn. Volgens wenkbrauwspecialiste Roya Zare is het eerder belangrijk dat je kijkt naar wat bij je gezicht past, in plaats van klakkeloos de laatste mode te volgen: “Als je wenkbrauwen te licht van kleur zijn, kan het zijn dat je er juist moe of ziek uitziet. Wenkbrauwen moeten aanwezig zijn, vooral als je blond haar hebt.”

En met mooie wenkbrauwen kom je er trouwens ook mee weg als je ietwat bleek ziet. “Je bent al snel geneigd om je huidskleur de schuld te geven als je kleur in je gezicht mist. Maar als je bijvoorbeeld niet onder de zonnebank wilt, kun je door je wenkbrauwen (en wimpers!) te verven kleur geven aan je gezicht.” 

wenkbrauwen-verven-1

Wenkbrauwen verven

Door je wenkbrauwen te verven, accentueer je ze niet alleen, maar je geeft tegelijkertijd ook warmte aan je gezicht. “Je wenkbrauwen spreken meer, of beter gezegd: ze maken lawaai. Sprekende wenkbrauwen brengen harmonie in je gezicht en laten bijvoorbeeld ook je ogen beter uitkomen.”

Maar je kunt tegelijkertijd ook (kleine) correcties aanbrengen. “Een lang voorhoofd kan je niet verkorten, maar door het accent op je wenkbrauwen te leggen, kan je hem bijvoorbeeld wel minder op laten vallen. Hetzelfde geldt voor een grote neus. Hier horen opvallende wenkbrauwen bij, om de focus in je gezicht te verleggen. Je wenkbrauwen kunnen echt je gezicht maken of breken.”

Wees trouwens niet bang dat je gezicht er ‘hard’ door wordt. “Wenkbrauwen horen kleur te hebben. Meestal moet je trouwens wennen aan de nieuwe vorm en niet aan de kleur. Daar komt bij dat hij ook snel vervaagt. Je wast natuurlijk je gezicht dagelijks en binnen twee tot drie weken wordt de kleur al weer een stuk minder.”

wenkbrauwen-verven-2

Thuis wenkbrauwen verven

Wil je thuis je wenkbrauwen verven, hou er dan rekening mee dat je donshaartjes een stuk minder makkelijk meekleuren. Roya: “Breng daarom eerst de kleur aan op deze donshaartjes en daarna pas op de rest van je wenkbrauwen. En je kunt het beste de eerste keer de verf niet te lang laten zitten, om te voorkomen dat ze te donker worden.”

Furrow op Instagram