arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Pasen zonder chocolade

Wat is Pasen zonder chocolade?

Wat is Pasen zonder chocolade? Esthetisch arts Stephan Marks: "Chocolade en Pasen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden."
En terecht. "Een aantal onderzoeken hebben aangetoond dat chocolade je beschermt tegen de zon."

Voor de duidelijkheid: het is de bedoeling dat je chocolade eet. "De antioxidanten in chocolade stimuleren een antiradicaal mechanisme, waardoor je huidbeschadiging kunt voorkomen. Het is misschien te ingewikkeld om heel diep op de materie in te gaan, maar je kunt het wel als excuus gebruiken om nog een extra paaseitje in je mond te stoppen."

Tenzij je acne hebt. "Hierover zijn de meningen verdeeld, maar het eten van chocolade kan puistjes veroorzaken. Met nadruk op kan, het hoeft niet.” Cacao wordt vaak als boosdoener gezien, maar het zou net zo goed aan de suiker of vetten in chocolade kunnen liggen. "Alleen zijn chocolade en vet onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus het is moeilijk om een schuldige aan te wijzen."

Los van puistjes, kan chocolade ook voor huiduitslag zorgen. “Ook hiervoor geldt dat het lastig is om te bepalen of het de cacao is, of dat de suiker en vetten de (huid)problemen veroorzaken. Of een combinatie."

Pasen zonder chocolade

Een Pasen zonder chocolade is eigenlijk ondenkbaar. "De smeltende, zoete gewaarwoording van chocolade is goed voor je humeur. Los van deze zogenoemde orosensorische gewaarwording zorgt chocolade ook nog eens voor de aanmaak van het gelukshormoon serotonine."

Maar daar blijft het niet bij. "Minder risico op hart- en vaatziekten, minder risico op alzheimer en minder risico op diabetes." Neem nog maar een extra paaseitje. Of 10 paaseitjes. "Helaas is het zo dat als je te veel eet de suikers en vetten de overhand nemen."
Maar gelukkig lost de Ultrashape Power dat probleem dan weer voor je op. "Kortom, geniet, maar (helaas) met mate."

Furrow op Instagram