arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Vitamine C is altijd een goed idee

Vitamine C is altijd een goed idee. Zeker in de lente.

Vitamine C is altijd een goed idee. Zeker in de lente. Silke van der Laan, Indigo Cosmetics: "Je huid heeft behoorlijk wat te verduren gehad in de winter en het pigmentatieseizoen staat voor de deur, dus hij kan wel wat hulp gebruiken."
Een vitamine C-serum dus. "Je wilt er gewoon alles aan doen om je huid voor te bereiden op dat wat komen gaat." En dat wat komen gaat, betekent pigmentvlekken. "Met een vitamine C-serum kun je je huid weer in topconditie brengen en er alles aan doen om pigmentvlekken te voorkomen."

En in het voorjaar kan een vitamine C-serum zeker niet ontbreken. "Vitamine C onderbreekt op verschillende manieren het ontstaan van pigmentatievlekken. Hij beschermt je tegen uv-schade en normaliseert je cellen, zodat ze niet ineens te veel melanine gaan aanmaken. Dat klinkt misschien iets ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je als je gevoelig bent voor pigmentvlekken, dat je er verstandig aan doet om dagelijks een vitamine C-serum te gebruiken."

Misschien ietwat oneerbiedig gezegd, maar met veel bleekproducten zie je eruit als een aardappel die te lang in de groentelade heeft gelegen.

Vitamine C-serum tegen pigmentvlekken

Het fijne van een vitamine C-serum is dat het pigmentvlekken voorkomt, zonder je huid te bleken. "Vitamine C is een brigthener. Hij heeft een oplichtend effect en zorgt voor een heldere teint. En dat is een groot verschil met heel veel andere pigmentatieproducten: je pigmentvlekken worden minder, maar de rest van je gezicht wordt wit. Misschien ietwat oneerbiedig gezegd, maar met veel bleekproducten zie je eruit als een aardappel die te lang in de groentelade heeft gelegen."

En als je bleek ziet, kun je ook vitamine C inzetten. "Met behulp van een vitamine C-serum kun je de bloedcirculatie in je huid verbeteren, waardoor je automatisch weer wat kleur in je gezicht krijgt. Geen zonnebank meer nodig."

En je kan gewoon met je vitamine C-serum in de lentezon. "Als je het aandurft, zou je voor de aanmaak van vitamine D kunnen overwegen om een halfuur per dag onbeschermd in de zon te zitten." (Zie artikel: een zonnebrandcrème in de winter is echt onzin!).

Helaas ben je er niet met alleen een vitamine C-serum. Je zult meer uit de kast moeten trekken. "Een vitamine C-serum doet veel voor je huid, maar het heeft geen hydraterende of voedende werking. Je zult dus ook nog een verzorgende crème moeten gebruiken. Alleen een serum is niet voldoende als volledige dag- en nachtverzorging."

Furrow op Instagram