arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De verschillende skinboosters op een rij

Het verschil tussen de verschillende Skinboosters op een rij

Maximale hydratatie van je huid, minder fijne lijntjes, een ongekende glans en dat allemaal in één behandeling. Of soms twee. Of drie.
Huidverbeterende behandelingen zijn mateloos populair. De verschillende (en verschillen!) skinboosters op een rij.

Cosmetisch arts Patrice Visser: "Het grootste verschil tussen de verschillende merken zit hem in de mate van crosslinken. Hoe minder een Skinbooster gecrosslinkt is, hoe minder hij bewerkt is."

Voor de leken onder ons: "Alle Skinboosters bevatten hyaluronzuur. Deze huideigen stof heeft de unieke eigenschap dat hij in staat water aan zich te binden en je huid van binnenuit te hydrateren. Met de kanttekening dat hyaluronzuur van nature binnen een aantal dagen wordt afgebroken door je huid. Om dit te voorkomen worden de eiwitketens chemisch aan elkaar gekoppeld. Oftewel: gecrosslinkt."

Het moet gezegd worden: voor het behalen van deze stevigheid zijn wel minimaal twee tot drie behandelingen nodig met een tussenpose van een maand.

Hoe meer gecrosslinkt, hoe langer het hyaluronzuur in je huid aanwezig blijft. "Maar ook: hoe minder gecrosslinkt, hoe natuurlijker de Skinbooster en hoe minder kans op complicaties."

Restylane Skinboosters

Eén van de eerste Skinboosters op de markt: Restylane Skinboosters. "Met 1% gecrosslinkt hyaluronzuur kun je stellen dat deze Skinbooster zijn tijd ver vooruit was. En nog steeds zijn er geen Skinboosters op de markt met zo weinig chemische toevoegingen, maar die toch zo veel stevigheid aan je huid geven."

"Het moet gezegd worden: voor het behalen van deze stevigheid zijn wel minimaal twee tot drie behandelingen nodig met een tussenpose van een maand."

Volite

Bij nieuweling Volite is het percentage van 6 tot 9% crosslinking opvallend hoog. "Hierdoor heb je wel maar één behandeling nodig én blijft het resultaat gemiddeld 9 maanden zichtbaar."
Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar Volite kun je eigenlijk geen Skinbooster noemen: "Het product doet wel weer meer dan alleen je huid een hydratatieboost geven."

Het verschil met de andere Skinboosters is dat je maar één behandeling nodig hebt. En dus verschilt ook de prijs. "De kosten voor deze behandeling bedragen gemiddeld 500 euro."

Profhilo

Dan is er nog Profhilo. Deze Skinbooster is helemaal niet gecrosslinkt. "Bij Profhilo is het hyaluronzuur grotendeels verhit om te voorkomen dat het wordt afgebroken."

En het merk onderscheidt zich door de speciale injectietechniek. "Deze Skinbooster wordt op 5 anatomische punten in je gezicht geplaatst, waardoor het hyaluronzuur zich over je wangen, jukbeenderen, voorhoofd, kin én mond verspreidt. Hierdoor is de kans op blauwe plekken minimaal. En deze BAP-techniek heeft een positieve uitwerking op de aanmaak van fibroblasten en keratinocyten en de productie van vetcellen."

Er kan er maar één de beste zijn. Toch? "Eigenlijk niet. Nieuw wil niet per se zeggen dat het beter is, maar voor elke Skinbooster valt iets te zeggen."

Furrow op Instagram