arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Trends-2019

Trends cosmetische chirurgie 2019

Bloemen verwelken, schepen vergaan, maar de liefde voor botox zal altijd bestaan. Ook in 2019. Esthetisch arts Stephan Marks: "Botox is nog steeds de meest populaire cosmetische behandeling." En dit neemt alleen maar toe. "De vraag naar botox in Amerika is in 2018 met 11% gestegen en de voorspelling is dat in 2019 de populariteit van botox alleen nog maar zal toenemen."

Baby botox

Ook onder jongeren: "Generatie Y (millennials) heeft ook belangstelling voor botox, maar met name in een lage dosering. Oftewel: baby botox."

De wereld is groter dan alleen botox en fillers. "Het draait allemaal om een natuurlijk resultaat. Behandelingen om de huid te verbeteren hebben dan ook een explosieve groei doorgemaakt in 2018."

Natuurlijk, natuurlijk en nog eens natuurlijk. "Er is ook nog steeds enorme belangstelling voor chirurgische ingrepen, maar minimale invasieve behandelingen (zonder operatie), winnen terrein." Niet noodzakelijkerwijs ten koste van, want de vraag naar chirurgische behandelingen is nog steeds groot. "Bij vrouwen staat de borstvergroting op nummer 1 en voor mannen is dat een neuscorrectie."

Bellafill

De explosieve vraag naar huidverbeterende behandelingen weerspiegelt de belangstelling voor een natuurlijk resultaat, maar vlak de vraag naar fillers niet meteen uit. "In Amerika is de vraag naar Bellafill, op basis van collageen met PMMA, in een jaar tijd met meer dan 44% gestegen. Met name door het behandelen van acnelittekens."

Over Bellafill gesproken: deze filler is niet tot nauwelijks bekend in Nederland. "Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar dat wil niet zeggen dat die mogelijkheden ook gelijk beter zijn."
Ook de Halolaser neemt een prominente plaats in bij de meest populaire behandelingen in Amerika. "De Halolaser is een ablatieve en niet-ablatieve laser in één. Dat op zich is niet nieuw, maar onderstreept wel de vraag naar combinatiebehandelingen."

In 2019 lijkt in Amerika het taboe rondom cosmetische behandelingen ietwat af te nemen. "Social media spelen daar natuurlijk een belangrijke rol in, maar het blijft moeilijk te voorspellen hoe 'open' je daadwerkelijk over je botoxbehandeling kan zijn. De tijd zal het leren."

Furrow op Instagram