arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bloempotkapsel

TRENDALERT: Het bloempotkapsel verovert het straatbeeld. (Ja, echt!)

Vroeger was alles beter, maar de vraag is of dat ook voor het bloempotkapsel geldt. Toch is dit nineties-kapsel weer helemaal terug van weggeweest.
Haarstylist Floor Kleyne: "In de kapperswereld is de 'bowl cut' eigenlijk helemaal niet weggeweest, maar je kan inderdaad weer met deze korte coupe de straat op."

Het bloempotkapsel moet zo goed geknipt zijn, dat het eigenlijk altijd goed zit. Zodra je een föhn of een borstel in je hand hebt, gaat er iets mis.

De schaar erin dus. "Mits je vertrouwen in je kapper hebt. Het bloempotkapsel moet namelijk wel fantastisch geknipt zijn. Misschien ietwat technisch, maar hij moet zowel in nat als in droog haar geknipt worden. De perfecte bloempot is letterlijk tot in de puntjes geperfectioneerd."

Het onderhoud van de bowl cut vrij eenvoudig. "Het bloempotkapsel moet zo goed geknipt zijn, dat het eigenlijk altijd goed zit. Zodra je een föhn of een borstel in je hand hebt, gaat er iets mis."
Ook de kleur van je bloempotkapsel moet simpel zijn. Floor: "Blond, zandkleurig of bruin, als het maar egaal is. Felle kleuren zijn ook mogelijk, maar hou het ook weer in één kleur. Vermijd highlights of andere kleurcontrasten. Het statement zit hem al in de coupe zelf. Met te veel statements op één hoofd sla je de plank net mis."


Vermijd volume. Korte haarlengte in combinatie met volume is een rekensom, waarbij de uitkomst altijd truttig is.

#bowlcut

Ook als je je haar niet Instagram-waardig vindt (of überhaupt geen Instagram-account hebt), kan de bowl cut iets voor jou zijn. "Als je ouder wordt, worden je statements ook vaak kleiner. En dat hoeft echt niet. Een statement hoeft ook niet per se gek te zijn, je kunt je haar ook gebruiken om te laten zien: 'hier ben ik'."

Het bloempotkapsel is er in alle soorten en maten, maar je moet er wel het hoofd voor hebben. "Het kapsel is not for everybody. Je haar moet zich er voor lenen en je moet zelf ook redelijk handig zijn met je haar. Nogmaals: een bloempotkapsel is tot in de puntjes geperfectioneerd, dus je moet misschien zelf tussentijds een onvolkomenheid wegwerken. Anders zit je na elke wasbeurt bij de kapper."

Bij een bloempotkapsel hoort natuurlijk een kokerrok. "Kort haar hoeft niet meteen truttig te zijn. Deze klassieke haarstijl kan ook juist heel stoer zijn. Vermijd alleen volume. Korte haarlengte in combinatie met volume is een rekensom, waarbij de uitkomst altijd truttig is."

Furrow op Instagram